FESTA MAJOR INCLUSIVA

La FM de Viladecans ofereix un espai sense música ni llums a la fira per a la 'inclusió' de persones amb autisme

La iniciativa es va desenvolupar arran de l'aprovació d'una declaració per la inclusió de joves i adults amb TEA aprovada en el Ple Municipal

fm-de-viladecans

fm-de-viladecans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dilluns passat 9 de setembre, la Festa Major de Viladecans va oferir un espai sense música ni llums en les atraccions de la fira perquè «les persones amb autisme poguessin disfrutar de la fira com la resta de ciutadania i tinguessin unes festes veritablement inclusives», expliquen des del consistori.

La iniciativa es va dur a terme arran de l’aprovació, en el Ple Municipal del 25 de juliol, de la declaració institucional per facilitar la participació de nens, adolescents, joves i adults amb trastorn de l’espectre autista (TEIA) a la Festa Major d’estiu de la ciutat.

Sensibles a la música alta i els llums

L’Associació Asperger Catalunya  i la seva delegació de Barcelona, situada justament a Viladecans, «han valorat de forma molt positiva aquesta oportunitat, que no hauria sigut possible sense la col·laboració de la Coordinadora d’Industrials Firaires d’Hospitalet i el Baix Llobregat», indiquen des de l’Ajuntament de Viladecans.

Notícies relacionades

El trastorn neurobiològic TEA comporta que les persones que el pateixen siguin especialment sensibles, entre altres coses, a la música alta i als llums intensos, cosa que els provoca una«sobrecàrrega sensorial que pot desembocar en crisi, atacs d’ansietat i, fins i tot, pànic. Aquesta peculiaritat fa que moltes famílies es trobin amb dificultats per disfrutar de la Festa Major o que no puguin portar els seus fills a les atraccions a disfrutar», assenyalen des del consistori.

Més notícies de Viladecans en les edicions locals d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA 

Temes:

Festes Autisme