FESTA MAJOR 2019

Zoo, La Húngara i Las Migas, entre els noms propis de la Festa Major de Viladecans

Del 6 a l'11 de setembre se celebra la festivitat d'estiu de la localitat, amb les noies de l'equip sènior de softbol del Club Beisbol Viladecans com a pregoneres

La música serà la gran protagonista, amb actuacions com la de Juantxo Skalari, Hotel Cochambre, Danza Invisible i la cantautora local Paula Navajas, entre d'altres

zoo

zoo

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Del 6 a l’11 de setembre, Viladecans celebra la seva Festa Major d’estiu, una cita assenyalada al calendari de la localitat del Baix Llobregat en la qual gastronomia i música tornaran a ser protagonistes, amb les actuacions de ZooLa Húngara, Las Migas i Juantxo Skalari, entre altres, que es combinaran amb les d’artistes locals com la cantautora Paula Navajas i amb activitats dirigides a tots els públics.

L’'espavilada' del Mamut, que anirà a càrrec de les entitats locals, marcarà l’inici de la festivitat al costat del pregó de Festa Major, que aquest any anirà a càrrec de les jugadores del’equip sènior de softbol del Club Beisbol Viladecans. Una vegada finalitzat, els jardins de Magdalena Modolell acolliran la primera cita gastronòmica, amb el tradicional tast de mojito sense alcohol, que aquest any s’acompanyaran de les ‘galetes del Mamut’.

Un total de cinc pastisseries locals s’han unit per treballar en la recepta d’aquests dolços, inspirats en el jaciment de mamuts descobert el 2008 a Can Guardiola i elaborats a partir d’avellanes, neules i xocolata negra, que es podran adquirir, als establiments locals impulsors de la iniciativa.

La música, la gran protagonista

La música serà, com és habitual d’aquestes celebracions, la gran protagonista de la Festa Major. El concert principal anirà a càrrec del grup valencià Zoo (06/09, Parc de la Marina), la segona opció més votada en el procés participatiu obert el mes d’abril per darrere de Maikel Delacalle, que no podrà assistir per problemes d’agenda.

Els precedirà La Jauría, un grup habitual dels escenaris viladecanencs, que aportarà el seu personal fusió de rap, rumba i reggae. El toc flamenc vindrà de la mà de La Húngara (07/09, parc del Torrent Ballester) i de Las Migas, que tornaran a Viladecans 12 anys després per presentar el seu nou treball, ‘Cuatro’ (11/09, jardins de Magdalena Modolell).

Primera edició de l’Ocellets Festival

El RudeCans Festival, el festival de ska, reggae i rumba de Viladecans emmarcat en la programació de la festa, que en aquesta desena edició comptarà amb Juantxo Skalari com a protagonista, a qui acompanyaran les actuacions del projecte de música jamaicana Purple Rockets, el grup Bemba Saoco, la trapera valenciana JazzWoman i Dj Partisana, que farà ballar el públic amb sons de tot el món.

La llista musical s’amplia amb altres actuacions, com la de Danza Invisible, Hotel Cochambre, DJ Martí Melero, el viladecanenc Broem i la cantautora local Paula Navajas, així com les incloses en l’Ocellets Fest, que celebra aquest any la seva primera edició amb Ljubliana & The Seawolf, Los Hermanos Cubero i el grup La Plata entre els seus convidats.

A més d’aquesta iniciativa, la Festa Major presenta altres novetats, com la celebració d’una festa Holi i la instal·lació d’una carpa de circ, així com una carrera de Sant Ramon tant de dia com de nit i el Viladecans Block Party, centrada en el hip-hop. A més, aquest any la fira d’atraccions tindrà una hora sense llum i sense música –el dia 9, de 19 a 20 h–, perquè puguin acudir-hi les persones amb autisme, mesura aprovada en l’última sessió plenària. 

Imatge d’una trobada de gegants davant l’Ajuntament de Viladecans / AJUNTAMENT VILADECANS 

Una FM sostenible i sense agressions sexistes

Les cites musicals es combinaran amb altres d’habituals, com la multitudinària Mamullada de la Colla del Mamut, els correfocs, activitats d’animació infantil, el piromusical, les tradicionals cercaviles de gegants i la matinada de grallers, actuacions castelleres, un concert d’havaneres i la trobada de puntaires i mercats d’arts i oficis, entre altres activitats.

D’altra banda, els dies 6 i 7 es posarà en marxa al Parc de la Marina un Punt Lila per prevenir i atendre casos d’agressions masclistes, en el marc del Protocol per a l’abordatge de les agressions sexistes i LGTBI-fòbiques als espais públics de Viladecans.

Notícies relacionades

A més, i per fer d’aquesta Festa Major una cita “amb consciència” mediambiental atenent la proclamació de Viladecans com a ciutat lliure de plàstics aquest any, s’impulsarà el repartiment gratuït d’uns 10.000 vasos reutilitzables, que inclouran missatges en favor de la sostenibilitat i el reciclatge i en contra del masclisme i la LGTBI-fòbia a les festes.

Més notícies de Viladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Festes