CIÈNCIA EN ACCIÓ

Viladecans acull la 19a edició del concurs internacional 'Ciència en Acció'

Un total de 178 treballs es presentaran els dies 5, 6 i 7 d'octubre a aquest concurs dirigit a la comunitat educativa i científica

La ciutat, que ja en va ser seu el 2015, serà present a la final amb cinc projectes de sis centres educatius del municipi

text imatge ciencia en accion

text imatge ciencia en accion

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Viladecans serà aquest any seu del programa programa‘Ciència en Acció’, un certamen internacional en el qual participen estudiants, professors, investigadors i divulgadors de la comunitat científica i que té per objecte posar de relleu l’àmbit de la ciència d’una manera atractiva i motivadora.

Els dies 5, 6 i 7 d’octubre, el Cúbic serà l’escenari de les activitats que es programaran al voltant d’aquest concurs, que celebrarà la gala final el diumenge 7 d’octubre. En aquesta 19a edició, s’han presentat un total de 324 treballs, dels quals 178 han sigut seleccionats i estaran a la final que se celebrarà a Viladecans.

A l’acte participen projectes procedents de Portugal, Mèxic, Perú, Xile, l’Argentina, els Estats Units, Andorra, França i Espanya, entre els quals s’inclouen cinc treballs realitzats per sis centres educatius de la ciutat.

Els alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Josefina Castellví presentaran el seu projecte de sostenibilitat ‘Reclicant amb el guaps!’, un joc d’ordinador dedicat a fomentar i facilitar el reciclatge.

Per la seva banda, elsalumnes de 1r de Batxillerat de l’Institut Sals participa en el ‘Ciencia en Acció’ amb dues pràctiques de laboratori que giren al voltant de l’ADN i dels cromosomes, i dos projectes d’investigació sobre microbiologia i paleontologia.

L’Escola Àngela Roca i l’Institut Torre Roja presenten un projecte de robòtica conjunt entre alumnes de 5è de primària i de 1r d’ESO respectivament, mentre quel’Escola Montserratina traslladarà la seva experiència amb nens de 5è de primària en la creació d’un ‘scape room’ matemàtic sobre l’univers.

El certamen consta de 17 categories, 14 d’incloses en el programa ‘Ciència en Acció’ i 3 d’‘Adopta una Estrella’, enfocat al món de l’astronomia.

Notícies relacionades

Els guanyadors s’anunciaran en l’última jornada, mentre que durant els dos dies previs, joves i adults podran disfrutar de les activitats programades, entre les quals s’inclouen obres de teatre, curts i demostracions científiques.

Més notícies de Viladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA