Estalvi energètic

Viladecans selecciona 49 vivendes i locals per rehabilitar

El projecte Vilawatt invertirà 1,4 milions d'euros en tres edificis del barri de la Montserratina

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El projecte Vilawatt, la iniciativa que promou l'estalvi energètic a Viladecans, ja ha seleccionat els tres edificis del barri de Montserratina en els quals s'invertiran 1,4 milions d'euros. En total són 49 vivendes i locals comercials on,  fins al mes de maig, tècnics especialistes analitzaran les millores i noves instal·lacions més convenients per a millorar el confort i l'eficiència tant a nivell comunitari com a l'interior de les llars.

“Aïllaments, instal·lacions de captació solar, tancaments o sistemes de climatització i d'il·luminació eficients són algunes de les possibles intervencions que estan sobre la taula. Les reformes permetran que aquestes vivendes serveixin d'exemple perquè altres comunitats s'animin a millorar els seus edificis”, expliquen des de l'Ajuntament de Viladecans.

Aquestes comunitats veïnals es van presentar a la convocatòria oberta a edificis del barri construïts abans de l'any 1980 i a partir d'ara formaran part també del grup impulsor de la nova companyia elèctrica de la ciutat. Aquesta es configurarà com un consorci i estarà format per la ciutadania, comerços i l'Ajuntament.

Notícies relacionades

La previsió és que el consorci es creï a la tardor i que la companyia comenci el 2019. “Per tant, la irrupció de la companyia es generarà des de la mateixa ciutat per donar servei només als seus veïns i veïnes”, precisen des del consistori. La nova operadora comercialitzarà el servei elèctric, convertint-se en una experiència pionera en el mercat espanyol.

Més notícies de Viladecans