Inversions

Red Elèctrica traurà a informació pública el projecte de la nova línia de 220 kv entre Lleida i Barcelona

La companyia comença els treballs per alimentar la nova subestació de Guixeres, inclosa en el pla per reforçar el subministrament de l'àrea

Paral·lelament, treballa el desplegament del pla que permetrà enfortir la zona amb vuit noves subestacions, entre elles la de Viladecans

2
Es llegeix en minuts
ACN

Red Elèctrica traurà aquest abril a informació pública el projecte de l'eix Mangraners-Begues, la nova línia de 220 kv entre Lleida i Barcelona. El traçat, que substituirà del tot un ja existent, s'estendrà al llarg de 184 quilòmetres i suposarà una inversió propera als 100 milions d'euros.

El delegat de Red Elèctrica a Catalunya, Lluís Pinós, assegura que no es preveuen “tenir problemes” amb aquest tràmit perquè el traçat ja s'ha consensuat amb els ajuntaments afectats. La nova línia és una de les inversions estrella inclosa dins de la planificació de Red Elèctrica a Catalunya fins al 2020.

Red Elèctrica inclou en la infraestructura dins del paquet del nou eix Mangraners-Begues, ja que de l'antiga línia no en quedarà res. “El nou eix ens permetrà reforçar l'alimentació en tota aquesta zona. A més, s'ha de tenir en compte que a l'hora de fer el projecte de la nova línia, hem millorat el traçat de l'antiga”, concreta el delegat.

S'estima que la nova línia tingui un termini d'execució d'entre dos anys i dos anys i mig. Pinós, peròes mostra caut a l'hora de parlar d'una data per poder començar les obres. “Això dependrà de quant s'allargui la informació pública i la resta de tràmits administratius”, subratlla.

Reforçar l'àrea metropolitana

Paral·lelament, dins del paquet d'inversions amb horitzó 2020, la companyia continua desplegant el pla que permetrà reforçar el subministrament de l'àrea metropolitana amb vuit noves subestacions de 220 kv.

D'aquestes, la de Facultats, construïda a la zona universitària de Pedralbes, ja està acabada. Ara la companyia treballa amb la de Guixeres, situada a Badalona. La subestació ja està construïda, però falta fer-hi arribar els cables que l'han d'alimentar i permetre que entri en servei. “Aquestes són unes obres que començaran aviat i que duraran entre set i nou mesos”, precisa el delegat de Red Elèctrica.

En paral·lel, la companyia continua amb els tràmits que han de permetre completar el mapa de les noves subestacions. De les sis restants, tres d'elles seran noves i les altres es faran a partir del desdoblament de subestacions ja existents.

Dins del primer grup es troben les subestacions de Cerdà, TransBadalona i Desvern, a Sant Just Desvern. Dins del segon, les de Can Jardí a Rubí, la de Viladecans i la de Santa Coloma de Gramenet. “Algunes d'elles ja tenen els projectes aprovats, i en altres encara s'hi treballa”, concreta Pinós.

Notícies relacionades

En conjunt, les vuit subestacions suposaran una inversió de 150 milions d'euros. “La finalitat és la de millorar la qualitat del servei i garantir-ne la continuïtat”, assegura el delegat, que recorda que l'objectiu de la companyia és blindar Barcelona davant les apagades.

Més notícies de Viladecans