Pressupostos municipals

Viladecans incrementa un 6,6% els seus pressupostos municipals per al 2018

Per primera vegada se superaran els cinc milions d'euros destinats a serveis socials

Un 40% dels gairebé 68 milions previstos es destinarà a inversions

1
Es llegeix en minuts
ACN

L'Ajuntament de Viladecans tindrà un pressupost de 67,9 milions d'euros aquest 2018, el que suposa un increment del 6,6% respecte als comptes del 2017 i recuperar la capacitat de despesa d'abans de la crisi.

L'augment dels ingressos, que s'explica per la major aportació de l'Autoritat Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'Estat i la previsió de venda del terreny de l'antic pavelló del Centre, repercutirà de manera important en l'atenció a les persones. Així, per primera vegada, la partida destinada a serveis socials superarà els 5 milions d'euros, mig milió més que l'any passat, destinada, sobretot, a l'atenció domiciliària, la teleassistència i el Punt Solidari.

Els serveis a la ciutadania suposen el 53,7% del pressupost, i consoliden l'aposta dels últims anys en l'educació i en la promoció de l'activitat econòmica per crear educació. Pel que fa a les inversions, s'hi destinarà el 40% del pressupost.

Els comptes de l'Ajuntament de Viladecans es van aprovar al Ple del passat 30 de novembre de manera inicial juntament amb el de les empreses municipals, sumant entre tots dos uns 107,4 milions d'euros. Al no presentar-se al·legacions, a finals d'any van quedar aprovats definitivament.

En aquest context, durant l'exercici en curs el consistori continuarà reduint l'endeutament amb els bancs i amortitzarà el cost de la construcció del complex esportiu Podium per reduir els interessos que paga, sense deixar de fer inversions necessàries per millorar l'espai públic i les instal·lacions esportives i culturals, passant de 5,9 milions el 2017 als 8,3 aquest any.

D'aquesta manera, al llarg del 2018 es destinaran a actuacions en l'espai públic definides a través de processos participatius un total d'1,3 milions d'euros, dels quals el 75% aniran destinats al projecte de millora d'Alba-rosa.

Notícies relacionades

A més, es preveu la rehabilitació dels carrers a Sales, reformes en dos camps municipals de futbol i la segona fase d'adequació del Museu. També millores al parc de la Marina, els accessos a la platja i a la xarxa de carrils bici, així com la creació de nous carrils segregats per a autobús i bicicletes a la carretera comarcal C-245. .

Més notícies de Viladecans