Educació

Viladecans rep el premi al millor projecte europeu d'innovació educativa

El Congrés Nacional d'Innovació i Serveis Públics destaca la proposta Imaile entre les 61 presentades a tot Espanya

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / VILADECANS

L'Ajuntament de Viladecans rep el premi al projecte europeu més innovador del Congrés Nacional d'Innovació i Serveis Públics 2017, per la seva proposta d'innovació educativa Imaile. En aquesta 7a edició s'han entregat premis a catorze categories i tres premis especials als projectes destacats que s'han impulsat des de les administracions públiques.

L'Ajuntament de Viladecans havia presentat la seva candidatura pel projecte ‘Innovative Methods for Award procedures in ICT Learning Europe’ (Imaile). Aquest projecte, cofinançat per la Comissió Europea dins del 7è programa marc, té com a objectiu millorar el rendiment dels alumnes en les assignatures STEM, concretament Biologia, Matemàtiques, Física i Química.

El projecte  es gestiona conjuntament amb socis d'altres territoris europeus com la ciutat sueca d'Halmstad, el municipi de Konnevesi i la regió alemanya de Saxony – Anhalt.

La ciutat de Viladecans és pionera dins l'àmbit català i  espanyol en formar part d'un projecte europeu d'innovació educativa que aposta per proveir als alumnes de primària i secundària d'un Entorn Personal d'Aprenentatge a mida, que doni resposta a les noves necessitats educatives en l'àmbit de les denominades assignatures de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (STEM, per les seves sigles en anglès).

Aquests entorns personals d'aprenentatge, de base principalment tecnològica, han de permetre l'adaptació al ritme d'aprenentatge de cada alumne per poder millorar el seu rendiment educatiu. Es tracta del primer procés de compra pública precomercial en l'àmbit de l'educació.

Notícies relacionades

“Els esforços que fa l'Ajuntament per situar-se al capdavant de la innovació s'han reconegut en aquest certamen”, afirmen des del Consistori, d'un total de 61 projectes presentats Viladecans ha rebut el primer premi en la categoria de projecte europeu més innovador.

Més notícies de Viladecans