Videojocs

Fígaro, el barista d’Animal Crossing, torna a la franquícia

Amb la premissa de la tornada del cambrer, Nintendo va presentar en el seu nou Direct moltes més novetats de l’esperat

Fígaro, el barista d’Animal Crossing, torna a la franquícia
5
Es llegeix en minuts

Fígaro ha sigut sempre un dels personatges d’Animal Crossing més estimats pels fans de la franquícia. Es va introduir a Wild World, on va robar el cor dels jugadors servint-los tasses de cafè. Des d’aleshores ha sigut present en cada una de les entregues del joc. I tampoc faltarà a New Horizons. A l’Animal Crossing Direct, Nintendo va confirmar que la cafeteria El Alpiste s’unirà al museu el 5 de novembre, amb l’última gran actualització gratuïta.

Això, no obstant, era un secret a crits, ja que quan la companyia japonesa va anunciar la data del Direct, ho va promocionar amb un avenç de la cafeteria. El que el públic no sabia era que a la nova actualització es podrà disfrutar de les begudes que prepara el colom barista juntament amb veïns i amics, els quals es pot convidar, i xerrar una estona amb els treballadors de l’illa que visitin El Alpiste de tant en tant.

Feia un temps que els usuaris del joc demanaven a Nintendo una actualització significativa, ja que «s’havien quedat sense coses a fer». La companyia ha estat traient petites actualitzacions per mantenir els jugadors enganxats, però no n’hi ha hagut prou. De tota manera, la multinacional japonesa ha estat preparant una gran actualització des de l’ombra i ha anunciat l’estrena de tota mena de contingut nou.

Més espais

El Capità, la tortuga verda (o la criatura mitològica japonesa kappa), introduït a la franquícia el 2001, també arriba a New Horizons. Portarà els usuaris a illes remotes amb climes, estacions i fusos horaris diferents dels de les illes dels jugadors per recollir matèria primera nova.

A Cayo Fauno, l’illa del gos hippy, la companyia afegirà vuit botigues. A Betunio, Alcatifa, Gandulio, Ladino i Al i Paca, ja presents, se’ls uneixen Katrina, Tortimer i Marilín. Tots els personatges tindran el seu lloc permanent en un solar a casa de Fauno. La companyia va aclarir que allà oferiran productes i serveis especials, com personalització d’objectes particulars o nous pentinats.

Nintendo també ha ampliat l’espai d’emmagatzemament del traster a les cases dels jugadors de 2.400 objectes a 5.000. A més, ha creat un armari exterior per guardar directament al traster objectes que els usuaris porten a les butxaques.

També s’han afegit més dissenys per remodelar les façanes i s’incrementa el màxim de ponts disponibles a les illes.

Receptes i mobles inèdits

Fins ara, es podien plantar arbres fruiters, creixien bolets i per celebrar Halloween es podia cultivar carbasses a la tardor. Al novembre, Nintendo porta blat, tomàquets, sucre, patates i pastanagues per llaurar i per aprendre, cuinar i menjar receptes.

Més mobles s’introduiran també en la pròxima actualització, segons va explicar Nintendo. Els usuaris podran aprendre diferents tipus de decoració, com parets destacades a les habitacions de la casa i llums i prestatgeries penjants. A més de tota mena de mobiliari mai vist en les entregues anteriors d’Animal Crossing, torna la froggy chair, una cadira que no sembla gran cosa, però que és una llegenda de la franquícia i que els fans sempre han estimat per com és d’adorable. La ‘froggy chair’ va ser un dels aspectes del Direct més comentats. Una fan emocionada deia a Twitter: «Val comunitat d’Animal Crossing hem guanyat. La tenim».

Interacció amb els veïns

Els veïns a New Horizons solen tenir uns horaris. N’hi ha que se’n van a dormir aviat i uns altres es queden desperts fins a les tantes. La multinacional va anunciar que a partir del novembre, es podrà emetre ordenances per despertar els illencs a certes hores i coordinar les vides dels usuaris amb les de les seves illes. Cada matí, a més, els jugadors podran eixorivir-se amb estiraments grupals, guiats des de la plaça, a casa juntament amb tots els personatges que s’hi uneixin.

Nintendo ampliarà encara més el rang d’emocions que el personatge dels usuaris pot mostrar. Els jugadors podran expressar que estan escoltant, posar o estirar l’esquena.

Els habitants de les illes podran convidar els jugadors a casa seva o visitar-los per passar l’estona. En altres edicions d’Animal Crossing, en certes ocasions els veïns ja es deixaven caure per les vivendes dels usuaris. «Els vilatans poden entrar a casa teva ara», comentava una fan a Twitter.

Giroides

Tornen els giroides, les figures de fusta amb cara que fan sons. Com sempre, es podran trobar enterrats, però només fragments que s’hauran de plantar i regar per obtenir-ne un de complet. Nintendo ha animat els usuaris que ajuntin en una mateixa habitació diferents giroides perquè, amb els sons de cada un, creïn música i melodies curioses. Aquests, a més, es podran personalitzar perquè concordin amb l’estètica dels espais.

Happy Home Paradise

Nintendo també va anunciar el llançament d’Animal Crossing: New Horizons-Happy Home Paradise. Es tracta d’un DLC (downloadable content o contingut descarregable) de pagament. En aquest, els jugadors decoraran les cases de vacances d’Arxipèlag Paradís, un resort, a canvi de diners. Serà com treballar en una agència de desenvolupament immobiliari. Totes les tècniques utilitzades al resort, com murs de separació o plaques de cocció, es podran fer servir a les vivendes dels usuaris a les seves illes. A Arxipèlag Paradís també es podran construir escoles, hospitals o restaurants, on els personatges treballaran.

Notícies relacionades

El DLC costarà 24,99 euros. Tot i que amb el paquet d’expansió de Nintendo Switch Online, es podrà accedir a Happy Home Paradise i als jocs clàssics de Nintendo 64 i els de SEGA Mega Drive gratis. No obstant, aquesta nova extensió costa 39,99 euros a l’any, el doble que el paquet normal. De tota manera, compartint la subscripció amb fins a 8 persones, el preu total és de 69.99 euros. D’aquesta manera, es pot accedir a tot el contingut exclusiu de manera més econòmica.

Altres novetats de Nintendo

Després de recents estrenes com les de Pokémon Unite, The Legend of Zelda: Skyward Sword HD, Diablo II Resurrected o Metriod Dead, caldrà estar pendents, a més de l’actualització de New Horizons, dels llançaments de Shin Megami Tensei V, les reedicions de Pokémon Diamante i Perla o Life Is Strange: True colors.