Videojocs

Nintendo s’alia amb Niantic per crear jocs de realitat augmentada

  • El primer títol que llançaran conjuntament es basarà en la franquícia Pikmin

Nintendo s’alia amb Niantic per crear jocs de realitat augmentada

KIM KYUNG-HOON (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La companyia nipona de videojocs Nintendo ha anunciat avui que ha conformat una aliança amb la desenvolupadora nord-americana Niantic, creadora de títols com Pokémon Go, destinada a la producció de jocs de realitat augmentada. Les dues empreses uniran forces per «desenvolupar aplicacions que combinin les tecnologies de realitat augmentada de Niantic» amb els «populars personatges de Nintendo», va assenyalar l’empresa japonesa en un comunicat.

El primer títol que produiran conjuntament en el marc de la nova aliança es basarà en la franquícia Pikmin, serà llançat més endavant aquest any i integrarà la jugabilitat amb l’activitat de caminar «per fer-la més divertida», segons va explicar l’empresa amb seu a Kyoto (oest del Japó). La tecnologia de realitat augmentada de Niantic «farà possible experimentar el món com si els [personatges] Pikmin visquessin secretament entre nosaltres», va afirmar el creador d’aquesta franquícia i «pare» de l’icònic personatge Super Mario.

El CEO de l’empresa amb seu a San Francisco (EUA), John Hanke, va assenyalar per la seva banda que l’aliança entre les dues empreses era «el pas natural» per continuar expandint la seva oferta de videojocs.

Notícies relacionades

Niantic va llançar el mercat Pokémon Go el 2016 al costat de The Pokémon Company, afiliada de Nintendo, un títol que suma més de mil milions de descàrregues i va expandir el fenomen global d’aquesta popular franquícia.

Després de conèixer-se la notícia aquest dimarts, les accions de Nintendo van acabar la jornada amb una pujada de l’1,58% a la Borsa de Tòquio malgrat el descens del 0,61% de l’índex referencial, el Nikkei.