Aurelio Rojas, cardiólogo

Aurelio Rojas, cardiólogo / FDV / Envato

1
Es llegeix en minuts
Pablo Varela

L’oli d’oliva és un dels pilars fonamentals de la nostra dieta, però no tothom sap extreure’n els beneficis. El cardiòleg i divulgador, Aurelio Rojas, afirma en un dels seus últims vídeos que «el 90% de les persones utilitza malament l’oli d’oliva».

I és que l’‘or líquid’ pot ser molt beneficiós per al nostre sistema, però una gran quantitat de preparacions eviten que disfrutem d’aquests beneficis i fins i tot el poden convertir en perjudicial per a la nostra salut.

Per explicar els beneficis de l’oli, el doctor Rojas recorre a diferents estudis per explicar l’impacte de l’oli d’oliva en la prevenció de malalties greus.

L’AOVE redueix el risc d’infart i de demència

En el seu vídeo pujat a la plataforma TikTok, el divulgador explica que diversos estudis d’institucions com la universitat de Harvard o PREDIMED «han demostrat els beneficis de l’oli d’oliva».

Per entrar en més detall, el sanitari assenyala que «consumir almenys 15 ml d’oli d’oliva verge extra (AOVE), redueix en un 30% el risc d’infart i en un 28% el risc de morir per demència».

Notícies relacionades

«Tan sols una cullerada d’oli al dia», assegura Rojas. No obstant, en el vídeo comenta que molta gent «comet aquest error i pren qualsevol oli», però que aquest ha de ser sempre verge extra i prendre’s en cru.

El metge aclareix que tots aquests beneficis es deuen al fet que «conté substàncies clau com polifenols, oleocantal i potents antioxidants amb efecte antiinflamatori directe sobre la paret de les nostres artèries». Això últim, indica Rojas, significa «menor risc de ruptura de placa i infart i menor risc de deteriorament cognitiu».