Òbit

Mor Paco Rabanne, el dissenyador que va portar l’art a la moda

1
Es llegeix en minuts
Enric Bonet

El dissenyador Paco Rabanne (Pasajes de San Pedro, 1934), ha mort avui als 88 anys, segons han avançat mitjans informatius francesos.

Rabanne, que va ser guardonat amb el Premio Nacional de Diseño de Moda que concedeix el Ministeri de Cultura, va ser considerat el dissenyador espanyol de moda viu més universal per la seva innovació i la seva aportació a tots els àmbits de la cultura del segle XX creant un nou concepte que escapa a qualsevol classificació convencional al convertir la moda en expressió plàstica del seu temps.

Notícies relacionades

De mare costurera cap de Balenciaga i pare coronel de les forces republicanes, Francisco Rabaneda i Cuervo (Paco Rabanne) va viure a l’exili amb la seva família a Morlaix (Bretanya) i, més tard, a Les Sables-d’Olonne. El 1967 va obrir a París la seva pròpia casa de costura i va ser el primer que va desenvolupar la confecció de peces teixides en plàstic, i a utilitzar la pell en forma de corretges. En els seus dissenys crida l’atenció el contrast de colors molt vius i metal·litzats.

Es va retirar com a creador d’alta costura a l’estiu de 1999 per dedicar-se al ‘prêt-à-porter’. Paco Rabanne és també pintor i dissenyador. Així mateix, ha donat nom a diversos perfums que, al llarg dels anys, han tingut el beneplàcit del públic.

Temes:

Moda