¿Bo o dolent?

¿Per què la gent deixa la porta de la rentadora oberta quan finalitza el rentat?

¿Per què s’ha de ficar al rentaplats mitja llimona?

¿Què li passa a Shakira a la cara? El seu últim retoc estètic

¿Quant guanya un repartidor de Glovo?

¿Quant guanya un conductor d’Uber?

Així afecta la salut beure cervesa cada dia

¿Per què la gent deixa la porta de la rentadora oberta quan finalitza el rentat?
1
Es llegeix en minuts
Pedro G. Cuesta

La rentadora és, juntament amb el rentaplats, un dels electrodomèstics més exposats a la humitat, per la qual cosa la possibilitat que es generi floridura al seu interior o en algun dels seus elements és molt elevada. L’aparició de les taques d’humitat solen donar-se a la capseta del detergent, el tambor o la goma de la rentadora.

Aquesta última, de fet, és un dels punts que més brutícia acumula: els constants rentats, el detergent i una mala ventilació són factors determinants perquè s’acumulin els desaprofitaments i apareguin les temudes i perilloses taques d’humitat.

És per això que molta gent recomana deixar la porta oberta de la rentadora després de fer-ne ús. Fer-ho és bo per:

  1. Evitar pudors: quan la rentadora està tancada després d’haver rentat la roba, hi pot haver una acumulació d’humitat i restes de detergent que causin pudors. Deixar la porta oberta permet que circuli l’aire i s’eviti aquest problema.

  2. Prevenir la formació de floridura: la humitat pot ser propícia per a la formació de floridura, especialment a les juntes i a la goma de la porta. Deixar la porta oberta ajuda que s’assequin aquestes parts i prevé la formació de floridura.

Augmentar-ne la vida útil

Notícies relacionades

Amb aquesta pràctica, s’aconsegueix augmentar la vida útil de la rentadora, ja que la humitat i la floridura poden afectar el rendiment de la rentadora i reduir-ne la vida útil. Al deixar la porta oberta, s’evita aquest problema i es pot prolongar la vida útil de l’aparell.

Per tant, és recomanable deixar la porta de la rentadora oberta després de cada ús per evitar pudors, prevenir la formació de floridura i augmentar la vida útil de la rentadora.