Salaris

¿Quant guanya un conductor d’Uber?

  • Això és el que guanya un arquitecte a Espanya

  • Això és el que guanya un electricista a Espanya

  • Això és el que cobra un funcionari de presons a Espanya

ealos42486062 economia   uber barcelona180809151814

ealos42486062 economia uber barcelona180809151814

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La consolidació d’Uber com una de les alternatives de transport dins de les grans ciutats ha servit perquè augmentin el nombre de llicències VTC i, en conseqüència, la quantitat de conductors associats a la companyia. El principal dubte que es presenta davant les persones interessades a començar a oferir aquest servei són les tarifes i el mètode de cobrament.

Tal com apareix al lloc web de la companyia, els empleats guanyen un preu estàndard per viatge, a més d’altres complements variables com la tarifació dinàmica. Així mateix, també s’especifica que cada ciutat té un import mínim establert, per la qual cosa l’espai geogràfic on es treballi, a més de la durada dels trajectes, també influirà directament en la quantia final del salari.

Hores extres per arribar al ‘mínim’

Notícies relacionades

Les xifres de salaris recollides per diferents portals especialitzats varien en funció de factors com el nombre de viatges, que aporten guanys extres, o els horaris (vinculats a la demanda). No obstant, tal com publica Business Insider, la flota principal d’Uber detalla que els sous fixos dels conductors se situen entorn dels 1.300 euros. Ara bé, els ingressos requerits han d’arribar a quantitats d’entre 3.500 i 4.000 euros perquè els empleats rebin entre el 30% i el 35% del benefici que obtinguin.

Aquesta estratègia, que s’aplica tant en tarifes cobrades per targeta com en efectiu, provoca que la majoria de conductors es vegin obligats a treballar hores i dies extres per superar els ‘mínims’ i obtenir amb un sou suficient. «Treballes més per a ells que per a tu», assenyala un testimoni al portal especialitzat.

Temes:

Uber Salaris