Legislació

¿Quant temps puc tenir la meva mascota sola a casa amb la nova Llei de Protecció Animal?

Els animals salvatges que queden desprotegits amb la llei nova de protecció animal

¿Quant temps puc tenir la meva mascota sola a casa amb la nova Llei de Protecció Animal?

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts

Les protectores d’animals denuncien que a Espanya s’abandona un animal de companyia, generalment gossos i gats, cada dos minuts. I molts d’ells acaben sent sacrificats, excepte en autonomies com Catalunya o Madrid, on s’ha prohibit específicament.

La Llei de Protecció Animal estableix una sèrie de normes per al tracte i i la cura dels animals, incloent el temps que poden passar sols a casa.

Segons la llei, els animals no han de ser abandonats sense supervisió durant un període prolongat de temps que pugui posar en perill la seva salut o benestar.

Factors

És important tenir en compte que el temps que una mascota pot passar sola a casa depèn de molts factors, com la seva mida, edat, salut, personalitat i necessitats individuals.

També cal ser conscients que si un animal està sol a casa per un període prolongat de temps és necessari proporcionar-li aigua fresca, menjar i un lloc adequat per fer les seves necessitats. I per descomptat, cal assegurar-se que la casa estigui a una temperatura adequada i que hi hagi prou llum natural.

A més, la llei estableix que els animals no han de ser confinats en espais petits o inadequats que no els permetin moure’s lliurement o exercitar-se adequadament. Això significa que, si un animal passa una gran quantitat de temps sol a casa, és important proporcionar-li un lloc adequat per jugar i moure’s.

Sense supervisió

En resum, la Llei de Protecció Animal espanyola estableix que els animals no han de ser abandonats sense supervisió durant un període prolongat de temps que pugui posar en perill la seva salut o benestar.

Notícies relacionades

Però no hi ha una resposta única a aquesta pregunta. Sí que és important tenir en compte que, tenint en compte el tipus, la raça, l’edat i la personalitat, la quantitat màxima recomanable que una mascota pot estar sola a casa sempre és de 8 a 10 hores al dia.

És per això pel que, si es planeja estar fora per un període prolongat de temps, és possible que hagi de considerar la contractació d’un cuidador o un servei de guarderia per a la seva mascota.