Mascotes

L’abandonament de gossos i gats a BCN baixa un 20% en el primer semestre del 2022

  • Malgrat el descens d’ingressos, segons el consistori, en aquest moment prop de 200 gossos i 100 gats esperen al centre d’acollida municipal que una família els adopti

extra/Perros playa.jpg

extra/Perros playa.jpg / Zeta_intramedia

1
Es llegeix en minuts

El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) ha registrat en el primer semestre d’aquest any el 20% menys d’entrades de gossos i gats abandonats que en el mateix període de l’any passat. Segons ha informat aquest dijous l’Ajuntament de Barcelona, de gener a juny al CAACB hi han entrat 294 gossos (davant els 315 del mateix període de l’any passat) i 227 gats (l’any passat en van ser 319).

«Tot i que encara no es poden treure conclusions sobre quina serà la tendència en els pròxims anys, es veu una davallada de prop del 20% en els primers sis mesos de l’any», ha assenyalat el consistori en un comunicat davant aquests registres favorables. La primera causa d’abandonament d’animals ha sigut les ventrades no desitjades i, en el cas de gossos, a més, la majoria ho són de les anomenades races considerades potencialment perilloses. Malgrat el descens d’ingressos, segons el consistori, en aquest moment prop de 200 gossos i 100 gats esperen al CAACB que una família els adopti.

Campanya ‘Adopta un invisible’

Notícies relacionades

En aquest sentit, la tercera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, ha animat totes les persones que estiguin pensant a conviure amb un animal que «pensin en l’adopció abans que en la compra». «Barcelona és una ciutat compromesa amb el benestar dels animals i la millor manera de demostrar-ho és apostant per adoptar de manera responsable aquells animals que més ho necessiten», ha afegit.

L’Ajuntament de Barcelona manté activa la campanya ‘Adopta un invisible’ per impulsar l’adopció responsable i trobar una família a animals de companyia que fa temps que són al centre perquè per la seva edat, la seva mida, tenir alguna malaltia crònica, mestissatge o la seva condició legal de gossos potencialment perillosos ningú s’hi interessa.  Es calcula que el 14% dels animals que s’abandonen viuen de manera permanent als centres d’acollida.