Alguns beneficis
Com cuinar al vapor sense una vaporera

Cuinar al vapor és una tècnica antiquíssima, fàcil i econòmica, però és que a més, la seva tècnica és la més respectuosa amb els aliments. En realça els nutrients i conserva perfectament les vitamines i els minerals dels productes. En general, la cuina al vapor s’associa a les hortalisses i vegetals, que creen un plat multicolor. Aquesta barreja tan alegre té un efecte psicològic òptim que produeix satisfacció i que ajuda el metabolisme a assimilar progressivament els nutrients.
Per cuinar al vapor necessitem una vaporera (o cistella de bambú) a fi de separar els aliments de l’aigua calenta. Però si no disposes d’aquest artefacte o no vols omplir la cuina amb més «trastos», t’ensenyem com aconseguir un bon resultat amb altres mecanismes.
Si tens un colador i una olla... ja tens una vaporera
Emplena una olla d’aigua i col·loca un colador a sobre; has d’anar amb compte que aquest no toca l’aigua i per tant l’aliment no es mulla, simplement rep el vapor.
Posem les verdures a sobre del colador, l’aigua a bullir i tapem mentre es cuina al vapor. Hem d’estar atents que l’aigua no s’evapori per complet; si és així, afegim a l’olla aigua calenta perquè els aliments continuïn cuinant-se.
¿Quant temps cal deixar els aliments amb el vapor? Variarà en funció dels ingredients, però en general entre 15 i 25 minuts. L’únic que cal afegir-hi és una mica de sal.
A més, aquesta vaporera casolana també es converteix en un mètode ideal per reescalfar el menjar: no només evitaràs que es ressequi, sinó que també recuperaràs totes les propietats.
Cloïsses al vapor
Cloïsses al vaporIngredients:
500 g de cloïsses, 1/2 llimona, 1 all, julivert picat
Notícies relacionadesPreparació:
Per treure’ls-hi la sorra, posa les cloïsses (rebutjant les trencades) en un recipient cobertes d’aigua amb una cullera de sal grossa i una altra de vinagre durant almenys mitja hora a la nevera. A continuació, renta-les bé i col·loca-les sobre del colador amb l’olla i aigua calenta sota fins que s’obrin. En una paella pots daurar uns alls en oli d’oliva i llançar-hi un rajolí de vi blanc fins que redueixi. Ara barreja les cloïsses amb aquesta salseta i disfruta d’aquest plat tan senzill i deliciós.
Beneficis del vapor:
Reconcilia’t amb l’autèntic sabor dels aliments. Aconseguiràs sensacions suaus, així que són plats ideals per a nens.
sensacions suaus
Aquesta tècnica és senzilla i econòmica (estalvia, en oli, energia calòrica, estris de cuina...)
senzilla i econòmica
Menges menys: la tècnica no crea addicció com en el cas dels fregits, les sucres i els greixos.
Menges menys
Es conserva perfectament al congelador.
congelador
Purifica la sang i neteja el còlon: omple d’energia el teu organisme
neteja el còlon
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Successos Un piròman provoca nou incendis en mitja hora a Cambrils i deixa danys en comerços i restaurants
- Conseqüències de l’apagada El Govern té un pla b amb reserves de gasoil per si hi ha una altra apagada
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"
- PRIMER DE MAIG ¿Per què l'1 de maig és el Dia del Treball?
- Futbol Sis partits de sanció a Rüdiger, que els aprofita per operar-se