Alguns beneficis
Com cuinar al vapor sense una vaporera
Cuinar al vapor és una tècnica antiquíssima, fàcil i econòmica, però és que a més, la seva tècnica és la més respectuosa amb els aliments. En realça els nutrients i conserva perfectament les vitamines i els minerals dels productes. En general, la cuina al vapor s’associa a les hortalisses i vegetals, que creen un plat multicolor. Aquesta barreja tan alegre té un efecte psicològic òptim que produeix satisfacció i que ajuda el metabolisme a assimilar progressivament els nutrients.
Per cuinar al vapor necessitem una vaporera (o cistella de bambú) a fi de separar els aliments de l’aigua calenta. Però si no disposes d’aquest artefacte o no vols omplir la cuina amb més «trastos», t’ensenyem com aconseguir un bon resultat amb altres mecanismes.
Si tens un colador i una olla... ja tens una vaporera
Emplena una olla d’aigua i col·loca un colador a sobre; has d’anar amb compte que aquest no toca l’aigua i per tant l’aliment no es mulla, simplement rep el vapor.
Posem les verdures a sobre del colador, l’aigua a bullir i tapem mentre es cuina al vapor. Hem d’estar atents que l’aigua no s’evapori per complet; si és així, afegim a l’olla aigua calenta perquè els aliments continuïn cuinant-se.
¿Quant temps cal deixar els aliments amb el vapor? Variarà en funció dels ingredients, però en general entre 15 i 25 minuts. L’únic que cal afegir-hi és una mica de sal.
A més, aquesta vaporera casolana també es converteix en un mètode ideal per reescalfar el menjar: no només evitaràs que es ressequi, sinó que també recuperaràs totes les propietats.
Cloïsses al vapor
Cloïsses al vaporIngredients:
500 g de cloïsses, 1/2 llimona, 1 all, julivert picat
Notícies relacionadesPreparació:
Per treure’ls-hi la sorra, posa les cloïsses (rebutjant les trencades) en un recipient cobertes d’aigua amb una cullera de sal grossa i una altra de vinagre durant almenys mitja hora a la nevera. A continuació, renta-les bé i col·loca-les sobre del colador amb l’olla i aigua calenta sota fins que s’obrin. En una paella pots daurar uns alls en oli d’oliva i llançar-hi un rajolí de vi blanc fins que redueixi. Ara barreja les cloïsses amb aquesta salseta i disfruta d’aquest plat tan senzill i deliciós.
Beneficis del vapor:
Reconcilia’t amb l’autèntic sabor dels aliments. Aconseguiràs sensacions suaus, així que són plats ideals per a nens.
sensacions suaus
Aquesta tècnica és senzilla i econòmica (estalvia, en oli, energia calòrica, estris de cuina...)
senzilla i econòmica
Menges menys: la tècnica no crea addicció com en el cas dels fregits, les sucres i els greixos.
Menges menys
Es conserva perfectament al congelador.
congelador
Purifica la sang i neteja el còlon: omple d’energia el teu organisme
neteja el còlon
- Situació de vulnerabilitat L’ajuda de 115 euros al mes que ja pots demanar a la Seguretat Social
- Tècniques delictives Avís de la Policia Nacional quan arribis a casa: «Si els veus, no toquis res»
- Les pluges a Catalunya deixen els pantans per sobre del 18%
- "No em deixava treballar i controlava tots els tiquets"
- El somni olímpic frustrat pel franquisme
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Entrevista a Guillermo Peinado El truc de Guillermo Peinado, la gran promesa espanyola de l'escalada: “El focus el poso a escalar bé i gaudir, no en els resultats”
- Sanitat pública Avís de la Seguretat Social als pares amb fills menors de 26 anys: situació a tenir en compte
- Actualització de la declaració de béns Surten a llum els diners que Pedro Sánchez té al banc
- El tauler polític Així estan les enquestes de les eleccions generals a Espanya