Les víctimes de violència de gènere i maltractament infantil tenen més risc de patir diabetis
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La violència interpersonal durant la infància o l’edat adulta augmenta en més d’un 20 per cent la probabilitat que una persona desenvolupi diabetis d’adult, segons un estudi publicat a la revista científica ‘American Journal of Preventive Medicine’.

Tot i que investigacions anteriors han relacionat l’exposició a la violència interpersonal amb més risc de desenvolupar diabetis tipus 2, el nostre estudi és el primer que confirma una associació consistent entre diferents gèneres i races dins d’una població àmplia i diversa.

A més, s’ha pogut establir la seqüència temporal de l’experiència de violència i el risc subsegüent de desenvolupar diabetis al llarg del temps. Investigacions anteriors han relacionat l’exposició al llarg de la vida a la violència o el maltractament interpersonal amb més risc d’estrès psicosocial crònic, ansietat, depressió i obesitat.

Els investigadors van examinar més a fons la relació entre aquests factors, en particular l’obesitat, i el risc de desenvolupar diabetis en l’edat adulta utilitzant dades del Southern Community Cohort Study, un ampli estudi d’una població econòmica i ètnicament diversa del sud-est dels EUA.

Entre els anys 2002 i 2015 es va contactar diverses vegades amb més de 25.000 participants, que van respondre a preguntes sobre violència de parella (inclosos danys psicològics a adults, violència física i amenaces), maltractament i abandonament infantil (abús físic, sexual i emocional) i salut actual (inclosos diagnòstics de diabetis d’inici en l’edat adulta).

Notícies relacionades

En aquesta cohort singularment diversa de més de 25.000 participants, van observar que dues maneres freqüents de violència interpersonal, la violència en la parella i el maltractament infantil (36% i 32%, respectivament, en el grup d’estudi), augmentaven el risc de desenvolupar diabetis d’inici en l’edat adulta en un 20-35 per cent en comparació amb les persones d’aquesta mateixa cohort que no havien patit violència interpersonal.

Aquestes violències augmenten el risc de trastorns per estrès associats a traumes, que poden causar diabetis d’inici en l’edat adulta. Experimentar tant maltractament infantil com violència en l’edat adulta va augmentar el risc de desenvolupar diabetis en un 35 per cent tant per als participants blancs i negres com per als homes i les dones.