Salut

El consum diari d’aquestes begudes (no alcohòliques) pot augmentar el risc de càncer de fetge, segons aquest estudi

El consum diari d’aquestes begudes (no alcohòliques) pot augmentar el risc de càncer de fetge, segons aquest estudi

123RF

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’excés de consum d’alcohol és un dels factors que predisposen el càncer de fetge. Tot i que diversos investigadors de Harvard han publicat un estudi en el qual afirmen que altres tipus de begudes també tenen bastanta incidència en aquesta malaltia, i en totes les hepàtiques cròniques.

Gairebé 100.000 dones postmenopàusiques al llarg de dues dècades han participat en aquest estudi, que ha arribat a la conclusió que prendre cada dia (una o dues racions) de begudes ensucrades és una de les principals causes de tenir càncer de fetge. I reduir-ne el consum a 2 o 3 vegades al mes pot reduir al 85% el risc de patir un tumor de fetge.

Notícies relacionades

En la investigació han volgut posar recalcament en les begudes ensucrades. No només es refereixen als refrescos més coneguts i que es troben a qualsevol bar o restaurant, també els sucs (no naturals), les begudes esportives, el cafè o el te ensucrat, les begudes energètiques, etcètera.

La Universitat de Harvard també ha estudiat la incidència de l’aspartam, un edulcorant que podria causar càncer segons l’OMS.