¿Per què ens posem malalts al començar les vacances?
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Si després de mesos esperant l’arribada de les vacances et poses malaltuna vegada deixes de treballar, no estàs sol. Segons un estudi fet per l’investigador neerlandès Ad Vingerhoets, aquesta afecció, batejada com a ‘malaltia de l’oci’, es tracta d’una condició «relativament comuna».

Símptomes destacats

L’informe indaga sobre la prevalença d’aquesta anomalia gràcies a les respostes de 1.128 homes i 765 dones d’Holanda que havien d’indicar fins a quin punt es reconeixien en la descripció d’aquestes malalties, ja sigui de cara a les vacanceso als caps de setmana. Els resultats van establir que el 3,6% i el 3,2% dels homes es reconeixia respectivament en aquestes descripcions, mentre que en el cas de les dones els percentatges van baixar fins al 2,7% i el 3,2%.

Notícies relacionades

Així mateix, els símptomes més destacats pels participants de l’estudi van ser el mal de cap i la migranya, la fatiga, els dolors musculars i les nàusees. Quant a l’origen d’aquesta ‘malaltia de l’oci’, aquest es va vincular a les condicions d’estrès; concretament a causa de les dificultats que es trobaven en aquesta transició entre treballar i no treballar, els viatges, la càrrega de treball o les característiques personals.

Així doncs, els resultats de l’estudi de Vingerhoets van evidenciar que tant la càrrega de treball suportada com les particularitats de cada un eren factors de risc a l’hora de portar a terme aquesta transició entre la rutina laboral i les vacances o el cap de setmana.