Com es pot cuinar tofu: tres receptes delicioses
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Fa uns anys la paraula ‘tofu’ ens sonava a xinès. Avui dia, aquest aliment ha anat guanyant pes a les nostres cuines i els nostres plats però tot i així continua sent un desconegut per a molts.

Els vegetarians i vegans adoren el tofu pel seu sabor però també per les seves múltiples qualitats: les seves proteïnes són capaces de substituir la carn i els ous, i proporciona més calci que la llet.

El tofu és un formatge vegetal d’origen japonès que s’aconsegueix al processar els grans de soja, que conté nivells de proteïnes, fibres vegetals, vitamines, minerals, isoflavones i lípids.

Si sentiu interès per introduir aquest element nou als vostres plats o bàsicament ja el coneixeu però us agradaria tastar noves receptes, us oferim tres propostes perquè us convertiu en uns amants del tofu.

1. Broquetes de tofu amb verdures a la graella

1. Broquetes de tofu amb verdures a la graellaIngredients per a dues persones

200 g de tofu, 1 carbassó, xampinyons petits, 2 cullerades de salsa de soja, 1/2 culleradeta de suc de llimona, 1/2 culleradeta de salsa Worcestershire, all granulat, pebre negre, sal, oli d’oliva verge extra.

Com es pot preparar:

Escorreu el tofu, prement-lo bé contra el paper de cuina. Renteu els xampinyons i el carbassó i talleu aquest últim a rodanxes. Talleu el tofu a quadradets no gaire fins. Ara només falta humitejar les broquetes i punxar els ingredients de manera intercalada.

Poseu a escalfar la graella amb una mica d’oli d’oliva i quan estigui ben calenta cuineu les broquetes per cada costat. Mentre espereu que la planxa o la graella agafi temperatura, prepara en un bol la salsa de soja amb la salsa Worcestershire, el suc de llimona, all granulat, pebre i sal al gust. Utilitzeu la salsa per pintar les broquetes mentre aquestes es fan i retireu-les del foc quan arribin al punt desitjat.

2. Mapo tofu

2. Mapo tofuIngredients:

1 paquet de tofu suau, 4 unces de carn bovina picada, 3 pebrots vermells secs, picats, 1 culleradeta de cibulet picat, 1 culleradeta d’all picat, 1/2 culleradeta de gingebre, picat

Salsa:

1/2 culleradeta de pols de pebre de Sichuan, 1 cullerada d’oli de pebre de Sichuan, 1 cullerada de pasta de mongeta xili, 1/4 culleradeta de sal, 1/2 culleradeta de sucre, 1/2 cullerada de salsa de soja fosca, 2 culleradetes d’oli de xili calent, oli de sèsam, pebre blanc, 1 tassa d’aigua, 2 culleretes de fècula de blat de moro, 1 tassa d’aigua.

Com es pot preparar:

El primer que s’ha de fer és blanquejar el tofu en aigua bullint amb una mica de sal durant mig minut. A continuació, escorreu el tofu. D’altra banda, escalfeu el wok a foc mitjà i afegiu-li tres cullerades d’oli. Fregiu al wok la carn picada i reserveu.

Amb l’excés d’oli al wok, afegiu-hi el gingebre picat, pebrots vermells secs i la pasta de mongeta xili; remeneu bé fins que estiguin fragants. Afegiu-hi l’oli de pebre de Sichuan i l’aigua. Ara, afegiu-hi la resta d’ingredients per a a la salsa i també la carn picada cuita.

Deixeu que es faci tot i cobriu el wok durant uns segons. A continuació, sumeu-li l’all picat, l’aigua de midó de blat de moro, l’oli de xili, i els ceballots. Remeneu-ho tot bé i ja està a punt per menjar.

3. Rotlle vegetarià de tofu

3. Rotlle vegetarià de tofuIngredients:

Tofu ferm, pa de motllo o pa de pita, tomàquet, enciam, salsa de soja, coriandre i oli d’oliva.

Preparació:

Notícies relacionades

Talleu el tofu en rodanxes per treure-li l’excés del sèrum. Poseu a escalfar una mica d’oli d’oliva en una paella i daureu el tofu i el coriandre pels dos costats. Afegiu-hi una mica de salsa de soja i espereu fins que es redueixi per posar-hi els condiments a foc lent.

Mentrestant, podeu preparar el pa de pita afegint-li una mica de maionesa vegana. Hi afegim el tofu cuinat, un tomàquet en rodanxes i l’enciam. Emboliqueu-lo fins a aconseguir un rotllet perfecte i disfruteu del vostre nutritiu menjar vegà de tofu.