Segona Pasqua

¿Quines botigues, supermercats i centres comercials obren a Barcelona el dia 5?

  • 5 de juny: ¿on és dia festiu la Segona Pasqua?

  • Calendari laboral de Barcelona 2023: tots els dies festius

  • Aquest és el calendari laboral a Catalunya aquest 2023

¿Quines botigues, supermercats i centres comercials obren a Barcelona el dia 5?
2
Es llegeix en minuts

Aquest dilluns 5 de juny se celebra la Segona Pasqua, una festivitat que té lloc 50 dies després de diumenge de Resurrecció. No obstant, aquest any, a causa de la coincidència amb les eleccions municipals al nostre país del 28 de maig, la celebració s’ha desplaçat fins al primer cap de setmana del mes. Aquesta festivitat no s’aplica de la mateixa manera a tota la comunitat autònoma, ja que aquest any afectarà un total de 41 localitats catalanes, incloses Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, i Badalona entre d’altres.

Al ser un dia festiu que cau en dilluns, totes les localitats catalanes que tenen festa tenen un pont de tres dies. És el cas de Barcelona, la capital catalana. És per això que molts supermercats, botigues i centres comercials tindran les portes tancades dilluns, malgrat que és un dia festiu d’obertura comercial.

No obstant, aquesta obertura de dia festiu comercial no s’aplica a tota la ciutat ni amb horari lliure. Té especificitats molt estudiades perquè l’impacte es concentri a atraure públic visitant que només és a la ciutat durant el cap de setmana, sense impactar en els hàbits del client local. Així, el permís per obrir –que no obligació– és només de 12 a 20 hores.

Centres comercials

A la ciutat de Barcelona, Les Arenes obre en l’horari habitual i els centres comercials de L’Illa i El Triangle Centre Comercial ho fan en horari reduït (de 12 a 20 hores).

Per la seva banda, Westfield La Maquinista i Westfield Glòries obren només la zona de restauració, cine i oci i mantenen les botigues tancades.

A la província de Barcelona, alguns dels centres comercials que obren els dies festius i, per tant també aquest dilluns, dia 5, en l’horari habitual, són la Roca Village (Santa Agnès de Malanyanes, el Vallès Oriental).

Els centres de Gran Via 2 (l’Hospitalet de Llobregat, Barcelonès), el Màgic Badalona (Barcelonès) i l’Splau (Cornellà de Llobregat, el Baix Llobregat) només obriran la zona de restauració, cine i oci, però tindran les botigues tancades.

Barberà i Sant Cugat

Notícies relacionades

Els centres de Baricentro (Barberà del Vallès) i Sant Cugat Centre Comercial (tots dos al Vallès Occidental), al no ser festius a les localitats respectives, estaran oberts en l’horari habitual.

Quant als supermercats, Consum obre en l’horari habitual a Barcelona, Lidl i Aldi ho fan en horari reduït (de 12 a 19 hores i de 12 a 20 hores, respectivament) i Bonpreu-Esclat, Caprabo i Mercadona, per exemple, mantenen la política de no obrir les botigues diumenges ni festius, almenys fins que comencin l’horari d’estiu, quan algunes botigues de llocs turístics molt concrets sí que podrien obrir.