Consells de neteja

Utilitzar un bastonet per a les orelles: el truc per a aquesta avaria molt comuna a la teva nevera

¿Què signifiquen els símbols de la rentadora? Aquests són els més complicats

¿Com pots fer que la fruita et duri més a la nevera?

Aquesta va ser la reacció de Piqué a l’entrevista de Shakira

Acumula molta brutícia i no acostumes a netejar-lo cada setmana: dedica-li una neteja profunda de cinc minuts

Utilitzar un bastonet per a les orelles: el truc per a aquesta avaria molt comuna a la teva nevera
1
Es llegeix en minuts
Pedro G. Cuesta

Una nevera o frigorífic és un electrodomèstic que s’utilitza per conservar aliments i begudes a baixes temperatures per evitar el seu deteriorament i prolongar la seva vida útil.

El sistema de refrigeració d’una nevera refreda l’aire al seu interior i el manté a una temperatura constant, que sol ser d’entre 2 i 8 graus per a la conservació d’aliments frescos i per sota dels 0 per a la congelació d’aliments.

Les neveres modernes solen incloure diverses funcions i característiques com control de temperatura, il·luminació interior, dispensador d’aigua i gel i tecnologies d’estalvi energètic per reduir el consum elèctric.

Notícies relacionades

Però hi ha vegades en què les neveres deixen de funcionar correctament i no refreden. Un dels motius pot ser que estigui encallat l’orifici de drenatge de condensats. Si fos això, desembussar-lo és molt fàcil:

  1. Desconnecta la nevera del corrent elèctric i treu tots els aliments i begudes de l’interior.

  2. Localitza l’orifici de drenatge de condensats. Aquest orifici sol estar ubicat a la part posterior de la nevera, a prop del fons, i pot estar cobert per una tapa o coberta de plàstic.

  3. Retira la tapa o la coberta per accedir a l’orifici de drenatge.

  4. Neteja l’orifici de drenatge amb un bastonet per a les orelles, un hisop de cotó. També serveix un llapis, un bastonet xinès o un raspall per eliminar qualsevol obstrucció o acumulació de brutícia.

  5. Si l’orifici de drenatge continua obstruït, pots utilitzar un cable de filferro per desbloquejar-lo. Insereix l’extrem del cable a l’orifici i fes-lo girar suaument per desobstruir-lo.

  6. Un cop l’orifici de drenatge estigui net, torna a col·locar la tapa o la coberta i endolla la nevera al corrent elèctric.

  7. Neteja l’interior de la nevera amb una solució d’aigua i vinagre per eliminar la possible mala olor que hagi quedat.

Seguint aquests passos s’hauria de desembussar l’orifici de drenatge de condensats de la nevera. Convé fer-ho regularment i sempre que estigui embassat per evitar que es torni a obstruir en el futur.