Novetats

Apple sorprèn amb una variant de l’iPhone 14 i un nou dispositiu mòbil

El gegant tecnològic podria treure la quarta generació del seu mòbil ES per la primavera de l’any vinent

Apple sorprèn amb una variant de l’iPhone 14 i un nou dispositiu mòbil

APPLE INC. HANDOUT

2
Es llegeix en minuts

Després dels molts rumors que es van expandir la setmana passada a través de les xarxes socials, el gegant tecnològic Apple per fi ha tret a la llum la nova variant dels seus últims telèfons mòbils: l’iPhone 14 i l’iPhone 14 Plus en color groc.

Nou color però mateix model

Aquest nou color arriba a mig camí entre el llançament de l’últim mòbil d’Apple, al setembre de l’any passat, i l’iPhone 15, que s’espera que es presentarà aquest setembre. Deixant de banda l’actualització cromàtica, la recent variant de la generació 14 d’iPhone no compta amb funcions addicionals, per tant, és exactament igual al de les altres tonalitats del mateix model que ja estava a la venda anteriorment.

Aquells que vulguin adquirir aquest nou iPhone 14 hauran d’esperar uns dies, ja que es posarà a la venda el 14 de març.

Quarta generació de Special Edition

A més d’aquesta última sorpresa per als usuaris d’Apple, diverses fonts i plataformes com MacRumors han donat a conèixer que al 2024 sortiria a la venda la quarta generació del conegut com «iPhone barat»: l’iPhone SE (Special Edition). Aquest dispositiu va sortir per primera vegada a la venda el 2016 com una alternativa més econòmica als models disponibles llavors però sense perdre la qualitat que caracteritza el logo de la poma mossegada.

El 2020 es va comercialitzar la segona generació d’aquest producte amb millores a nivell intern i amb un disseny idèntic al de l’iPhone 8.

L’últim model, l’SE de tercera generació (2022), és igual que el seu antecessor però té un processador més actualitzat. Malgrat que es tracta d’una gamma d’iPhone que no presenta unes característiques gaire noves, el seu baix preu ha aconseguit situar la segona i tercera generació d’aquest model entre els deu dispositius mòbils més venuts a nivell mundial el 2021 i 2022, respectivament.

No obstant, tot i que Apple va estar estudiant cancel·lar la sortida al mercat de la quarta entrega d’aquesta edició especial, sembla que finalment sortirà a la llum la primavera de l’any vinent, aquesta vegada amb reformes molt significatives.

Notícies relacionades

El canvi més notori seria a l’exterior, que seria molt similar al de l’iPhone 14, amb una pantalla de 6,1 polzades, que seria un gran salt quant a la mida del producte. A més, de moment ha transcendit que comptaria amb el primer xip 5G fabricat per Apple (sense dependre d’altres proveïdors) i que disposaria d’una pantalla OLED modernitzada i de més qualitat.

També cal destacar que aquestes grans millores vindrien amb un increment del preu del dispositiu respecte a la seva generació anterior, que es va posar a la venda per 529 euros a Espanya. De moment no n’han transcendit gaires més detalls i només queda esperar que Apple presenti oficialment aquest dispositiu, que promet ser un gran èxit.

Temes:

iPhone