Alimentació

Aquests són els 10 aliments amb més hidrats de carboni

  • ¿L’espirulina serveix per aprimar-se? Això és l’evidència científica

  • L’oli d’orujo d’oliva redueix el colesterol i el perímetre de la cintura

Aquests són els 10 aliments amb més hidrats de carboni
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els hidrats de carboni són els nutrients encarregats de proporcionar energia al cos humà a través de la glucosa, popularment coneguda com a sucre en sang. Aliments com el pa, els cereals i la pasta són el ‘combustible’ per ferbles activitats del dia a dia, per la qual cosa la seva presència dins de la dietade qualsevol ésser humà resulta indispensable.

Notícies relacionades

De tota manera, també és cert que no tots els menjars compten amb el mateix valor nutricional, i per això és important conèixer quantes calories té cada producte per poder regular-ne les racionsque se serveixen al plat a l’hora de menjar.

Tal com recull la plataforma especialitzada Men’s Health, aquests són els 10 aliments amb més hidrats de carboni:

Sucre

La quantitat d’hidrats de carboni que aporta aquest aliment és la mateixa que la de la ració que es consumeix. Així doncs, 100 grams de sucre blanc o de canya comptaran amb la mateixa xifra de carbohidrats. No obstant, es pot destacar que la gran quantitat de calories que inclou aquest producte el converteixen en un aliment de consum moderat per evitar malalties.

Mel

Com en el cas del sucre, molt present en la majoria de productes derivats de la mel, aquest aliment també aporta una alta quantitat d’hidrats de carboni, amb 80 grams per cada ració de la mateixa quantitat.

Ordi

Malgrat no comptar amb una aportació de carbohidrats com la dels sucres, 100 grams d’ordi equivalen a 77 grams d’hidrats de carboni, cosa que el converteix en un dels menjars amb més proporció en aquest apartat. Es pot destacar que altres cereals com el blat i derivats com el pa compten amb quantitats similars de carbohidrats.

Llegums

Llavors com les llenties, les mongetes o els cigrons, entre d’altres, tenen aportacions d’hidrats de carboni que poden arribar als 70 grams per cada ració de 100 grams. Malgrat no ser considerada ni llegum ni cereal, la quinoa també se situaria en una franja similar. Per la seva banda, fruita seca com les panses i els cacauets també destaquen en aquesta faceta.

Pasta

Amb una aportació ja situada sobre la meitat del seu pes, una ració de 100 grams de pasta com les tallarines integra 50 grams d’hidrats de carboni. En aquest cas és important destacar la gran presència d’aquesta menja en la dieta mediterrània, de la qual és una de les bases.

Arròs

L’arròs blanc cuit aporta un total de 28 grams al cos per cada ració de 100 grams que se’n consumeix. A més, és considerat al costat de la pasta com un dels millors carbohidrats. Per la seva banda, l’arròs integral té una aportació una mica més baixa, de 24 grams.

Patates

Per la seva banda, les patates compten amb una aportació d’hidrats de carboni que supera els 20 grams per cada 100 grams que es consumeixen d’aquest aliment.

Moniatos

Així com passa amb l’arròs integral, 100 grams de moniato o batata suposen l’absorció de 24 grams d’hidrats de carboni.


Llet

Malgrat considerar-se com un aliment merament proteic, el paper de la llet en l’apartat energètic també és destacable, amb una aportació superior als 10 grams per ració.

Carbassa

A l’últim lloc de la llista amb els 10 aliments amb més presència quant a carbohidrats es troba la carbassa: vuit grams per cada ració de 100 grams.