Pla per al pont del desembre: Així serà el Mercat Medieval de Vic 2022

Aquesta cita anual se celebrarà entre el 8 i l’11 de desembre amb una agenda d’activitats culturals molt completa

El Mercat Medieval de Vic és una de les cites més esperades

El Mercat Medieval de Vic és una de les cites més esperades / Cedida

4
Es llegeix en minuts
Pep Canals

El pont de la Constitució és sempre el preàmbul perfecte del Nadal. Una oportunitat per descansar i desconnectar de la rutina, a més de planificar activitats que ja deixen un sabor molt nadalenc.

I, si hi ha un clàssic entre els clàssics, aquest és el Mercat Medieval de Vic. Una de les cites anuals més esperades pels catalans, que torna el bonic centre històric de la ciutat catalana al passat. Aquest any, a més, i després de dos anys marcats per la covid-19, la normalitat tornarà a aquest esdeveniment, que cada any congrega milers de famílies.

«Tornem al Mercat Medieval que tothom coneix. Aquest any hi haurà més de 380 parades, que tornaran de nou al nucli antic, i, a més, conservarem l’espai de degustació i incrementarem les propostes infantils i familiars», explica Titi Roca, regidor de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic.

¿Vols saber què t’espera aquest any? ¡Continua llegint!

¿Quan i com serà el Mercat Medieval de Vic?

¿Quan i com serà el Mercat Medieval de Vic?El Mercat Medieval de Vic es portarà a terme entre el 8 i l’11 de desembre, en ple pont. Durant aquells dies la ciutat oferirà propostes culturals, espectacles temàtics, parades d’artesans, tavernes i molt més. Tot això, en un escenari únic: el nucli antic de Vic, una veritable joia medieval amb espais tan singulars com la plaça Major, la seva magnífica catedral, el temple romà, la Casa Masferrer, el pont de Queralt o les seves impressionants muralles.

En aquest escenari tan especial se situaran les més de 380 parades d’alimentació, herbes i artesania d’origen català, de la resta d’Espanya i, també, de Portugal i França. Decoració, joies, cosmètica natural, complements de roba i productes gastronòmics com ara embotits, conserves, pastissos o xocolates seran els grans protagonistes. I, per descansar una estona i reposar forces, se situaran tavernes i espais gastronòmics a quatre punts diferents del mercat.

A tot això s’hi sumaran activitats lúdiques per a tota la família, espectacles de carrer, música, dansa, recreació d’oficis i teatre. Tot això amb un únic objectiu: traslladar els visitants a la veritable edat mitjana. L’accés serà totalment gratuït i l’horari serà de les 10.00 h a les 20.00 h.

Activitats i tallers del Mercat Medieval de Vic

Activitats i tallers del Mercat Medieval de VicMés enllà de passejar i disfrutar de les parades i la gastronomia, els visitants trobaran diferents activitats al nucli antic de la ciutat:

  • Tipis medievals. Al parc de les Clotes, just davant de l’Atlàntida de Vic, s’instal·laran tipis medievals amb cinc tallers per als més petits: premsa de flors, pintura de cara, construcció de castells i fabricació de clauers de fusta i sabó.

  • Activitats amb animals. Els animals, que van desaparèixer amb la pandèmia, tornaran de nou. A la zona de les Adoberies hi haurà un recorregut amb ponis i una falconeria amb aus rapinyaires que faran exhibicions de vol. Al parc de Jaume Balmes es podrà fer un recorregut amb burro català.

  • Tir amb arc. Al pont de Queralt hi haurà demostracions i espectacles nocturns de tir amb arc, a més d’un torneig.

  • Música, dansa i altres activitats. La música i el ball seran també protagonistes del Mercat Medieval de Vic. La batucada Batec d’un Somni actuarà al parc de Jaume Balmes, a la plaça del Carbó i al parc de Jaume Portell. També es podrà disfrutar dels set grups de cercaviles que ompliran de bon ambient tota la zona del mercat. I, al parc de Jaume Balmes, també hi haurà dues atraccions, un laberint i un escenari amb marionetes i contacontes.

  • Oficis medievals. Si vols conèixer com eren els oficis medievals, a la plaça del Bisbe Oliba hi haurà demostracions de diferents tipus, com ara de fuster, picapedrer, artesà del vidre, torner, ceramista o escultor. En el cas de la pintura, al Museu d’Art Medieval de Vic es recrearà la tècnica de pintura medieval al tremp sobre fusta. En aquest espai, a més, es podrà fer un taller familiar de pintura medieval i visites temàtiques al nou espai immersiu.

Representació de ‘La trifulga de l’Altarriba’

Representació de ‘La trifulga de l’Altarriba’La companyia de teatre Essela omplirà els carrers, un any més, amb un dels actes més populars del Mercat Medieval de Vic: ‘La trifulga de l’Altarriba’, una representació basada en fets reals que van passar al Vic del segle XV i que seguirà un recorregut per quatre espais diferents del nucli antic. Una manera de potenciar la relació amb el públic.

«Les arts escèniques estan inspirades en l’època i tenyeixen tot el muntatge a través de les marionetes, l’esgrima o el mim», explica el seu director, Pep Simón. Amb la renovació d’aquest clàssic s’ha buscat donar-li un toc més lúdic i no tan explicatiu. A la part històrica de l’escena l’acompanyarà una explicació del personatge i un retaule que suma més informació.

Si necessites més informació, pots clicar a sobre d’aquest enllaç

Els carrers del Mercat Medieval de Vic

Temes:

Vic Nadal Mercats