Amb càrrecs

El jutge deixa en llibertat l’exdona de Mainat, detinguda per llançar un explosiu casolà

Angela Dobrowolski, que té un judici obert en el qual se l’acusa d’intentar matar el fundador de la Trinca, va actuar així per presumptament assetjar una veïna

El jutge deixa en llibertat l’exdona de Mainat, detinguda per llançar un explosiu casolà
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un jutge de guàrdia de Barcelona ha deixat avui en llibertat amb càrrecs l’exparella de l’artista i productor Josep Maria Mainat, Angela Dobrowolski, que dimecres va ser detinguda pels Mossos d’Esquadra per llnçar un artefacte explosiu casolà en un pis de Barcelona per assetjar una veïna.

Segons ha informat avui el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el jutjat d’instrucció 4 de Barcelona, en funcions de guàrdia, ha deixat en llibertat Dobrowolski, en una causa oberta per coaccions, si bé li ha imposat l’obligació de comparèixer cada 15 dies i li ha prohibit comunicar-se i acostar-se a menys d’un quilòmetre de la víctima.

Fonts pròximes al cas han detallat que la víctima, a qui Dobrowolski va intentar coaccionar llançant l’artefacte explosiu casolà a l’edifici en el qual viu, no té relació amb l’entorn de Mainat, sinó que és una dona vinculada al seu actual cercle de relacions.

De fet, va ser la víctima d’aquest cas la que va denunciar l’esdevingut, que va permetre que els Mossos d’Esquadra detinguessin dimecres passat Dobrowolski per llançar suposadament l’artefacte explosiu casolà al replà de l’edifici, situat al districte de Sant-Montjuïc de Barcelona.

Després de l’explosió

Després de l’explosió de l’artefacte, patrulles de policia autonòmica van acudir al lloc i van trobar les restes d’una garrafa amb un líquid transparent amb olor d’un producte químic, a més de petits objectes d’alumini.

Els agents no van localitzar ningú sospitós al lloc, per la qual cosa van decidir revisar les càmeres de seguretat de la finca i d’establiments pròxims: en aquestes van veure que la persona que havia posat l’artefacte s’havia camuflat amb una granota blava i un casc de treball blanc, i s’havia tapat la cara amb una bufanda.

Amb aquesta informació i amb el testimoni dels veïns, els Mossos van dirigir les seves sospites sobre Dobrowolski, per la qual cosa la van detenir a casa seva, on van trobar la roba que suposadament havia utilitzat per cometre els fets, així com diferents elements necessaris per a la fabricació de l’explosiu, una arma curta de fogueig i una altra d’aire comprimit.

Notícies relacionades

Els investigadors creuen que Dobrowolski buscava intimidar la víctima, que vivia en un dels pisos del bloc, que ja havia atacat prèviament en dues ocasions: en la primera, disparant amb una pistola de balins a la seva finestra i trencant els vidres de la porta d’entrada a l’edifici i en la segona vessant un líquid tòxic per sota de la seva porta.

L’ex de Mainat té un judici pendent en el qual se l’acusa d’homicidi per haver intentat matar el fundador de la Trinca,el juny del 2020, administrant-li insulina.