Artefacte casolà

Angela Dobrowolski, exdona de Mainat, detinguda per fer detonar un explosiu en un bloc de pisos de Barcelona

L’arrestada també hauria intimidat en anteriors ocasions els veïns del bloc

Angela Dobrowolski, exdona de Mainat, detinguda per fer detonar un explosiu en un bloc de pisos de Barcelona
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Barcelona Angela Dobrowolski, l’exdona del productor de televisió Josep Maria Mainat després de produir-se una explosió a l’interior d’una zona comuna del replà d’un bloc de pisos del barri de la Font de la Guatlla, al districte de Sants-Montjuïc. Dobrowolski seria la presumpta autora dels delictes de fabricació, tràfic i dipòsit d’armes i explosius, assetjament, amenaces i danys.

La detenció va tenir lloc aquest dimecres a la tarda, després que l’explosió es produís al matí. Una persona va alertar al telèfon d’emergències 112 que acabava de sentir una forta explosió, que hi havia gas al replà del cinquè pis i que es tractaria d’un artefacte d’origen casolà, ha informat la policia catalana aquest dijous.

Patrulles dels Mossos i la Guàrdia Urbana de Barcelona es van desplaçar fins al lloc i van detectar una garrafa d’aigua de cinc litres que estava parcialment fosa per l’explosió i van comprovar com tot el replà era ple d’un líquid transparent. També hi havia diversos objectes petits, possiblement paper d’alumini, que estaven cremats i escampats per tot el replà. Els agents van constatar que tot l’espai feia una olor molt intensa d’algun producte químic. Agents de la Policia Científica i del Tedax van anar al lloc per recollir mostres i restes que hi havia escampades per terra, així com els principals indicis per analitzar l’escenari dels fets.

La «disfressa» de Dobrowolski

Els investigadors van prendre declaracions als testimonis per identificar la persona que hauria col·locat l’artefacte. Amb la informació recollida i imatges de càmeres de la finca, els agents van poder identificar «plenament» Angela Dobrowolski, hauria col·locat l’artefacte i després hauria fugit ràpidament, ha informat la policia catalana en un comunicat.

Així mateix, els Mossos asseguren que la investigada «va prendre totes les mesures de seguretat per no ser identificada». Igualment, els agents van poder verificar la seva presumpta autoria. «La persona vestia amb una granota de color blau, amb un casc blanc amb dues línies negres i tapada amb una bufanda que li cobria part de la cara. Portava una motxilla de color negre amb una butxaca grisa», detallen.

Vidres trencats i balins: l’assetjament de Dobrowolski als veïns

Arran d’aquesta investigació, la policia va descobrir que Dobrowolski també hauria intimidat en anteriors ocasions un dels veïns que vivia en un dels pisos del replà que la investigada coneixia. En una ocasió hauria disparat amb una pistola de balins a les finestres d’aquestes persones, hauria participat en el llançament d’un líquid tòxic i irritant per sota de la porta dels veïns de les víctimes i hauria trencat els vidres de la porta d’entrada al bloc.

Notícies relacionades

Quan els agents van detenir la investigada al seu domicili, també van realitzar una entrada i registre judicial de la vivenda d’aquesta persona. A l’interior de l’immoble van trobar «roba i complements utilitzats per cometre els fets, una arma curta detonadora, una arma curta d’aire comprimit, productes químics compatibles amb els utilitzats per fabricar l’explosiu, una garrafa de combustible, un ordinador portàtil, una tauleta i un telèfon mòbil», han informat els Mossos.

La detinguda passarà a disposició judicial durant els pròxims dies.