Ciutat de la Justícia de Barcelona

L’exdona de Mainat: «Jo no li vaig injectar insulina»

  • Angela Dobrowolski declina declarar davant el jutge que li ha comunicat l’ordre de processament per haver intentat matar el seu exmarit

  • L’advocat de l’acusada ha recorregut la resolució en què s’indica que hi ha indicis de criminalitat contra ella

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Davant el jutge, ni una paraula, fora de la Ciutat de la Justícia, davant els mitjans de comunicació, va tornar a explicar la seva versió, sense més ni més. «Jo no li vaig injectar insulina», va assegurar Angela Dobrowolski, l’exdona del productor audiovisual Josep Maria Mainat, que és diabètic. El magistrat li ha comunicat aquest divendres l’ordre de processament per haver intentat matar el seu exmarit i després s’ha acollit al dret a no declarar. «No estem d’acord amb aquesta resolució», ha remarcat el seu advocat. Juan Carlos Galbán. El togat li atribueix un possible delicte d’homicidi o assassinat en grau de temptativa, més un altre de revelació de secrets, a l’haver accedit al correu electrònic de l’excomponent de La Trinca i fundador de Gestmusic. Va ser llavors quan es va assabentar que l’excantant no només s’estava divorciant d’ella, sinó que la volia apartar de la suculenta herència.

Dobrowolski ha arribat tard i en patinet a la Ciutat de la Justícia. A l’interior del jutjat hi ha estat pocs minuts. El magistrat li ha comunicat l’ordre de processament. Ella, a través del seu advocat, ja l’ha recorregut davant l’Audiència de Barcelona. L’argument, segons fonts jurídiques, és la suposada falta de concreció en la resolució en la qual el jutge afirma que hi ha indicis de criminalitat contra la dona, partint de les declaracions dels testimonis i les proves practicades durant la instrucció del cas. A l’haver-se convertit aquesta causa en sumari, l’assumpte passarà en un futur pròxim a l’Audiència de Barcelona, que és on se celebrarà el judici.

12 minuts per trucar a l’ambulància

Notícies relacionades

A la sortida de la Ciutat de la Justícia, Dobrowolski ha assegurat: «La meva versió no ha canviat gens ni mica; ni en un punt, ni en una coma. [...] És un relat dels fets». La dona de Mainat ha insistit que només va injectar al seu exmarit unes substàncies que ell normalment es posava. «No tenia motius per voler-lo perjudicar [...] jo mai li he injectat insulina». La processada ha negat que trigués 30 minuts, com sostenen els investigadors, a avisar l’ambulància, sinó que van ser 12 minuts i mig. Sí que ha admès que quan li va donar el segon xoc no va actuar amb rapidesa. «Va ser l’únic retard», ha confessat.

Al ser preguntada pels múltiples viatges que va fer la nit del 22 de juny del 2020, quan van succeir els fets, Dobrowolski ha recalcat que aquesta actitud era habitual en una «nit a can Mainat». La dona ha aprofitat per queixar-se que no pot veure els seus fills i que l’última vegada que els va veure va ser abans de Nadal. Segons ella, ha sol·licitat que es revisi el règim de visites que es va pactar en el divorci amb Mainat. «Això està deixant un impacte en mi i en els meus fills», ha afegit. Ella va decidir suspendre aquestes visites perquè eren supervisades, ja que té una ordre d’allunyament. El seu advocat ha negat, per la seva banda, que la processada hagués estat en recerca i captura, ja que no ho va ordenar cap jutge i només era per comparèixer davant els Mossos d’Esquadra per un presumpte trencament de l’ordre d’allunyament.