Treball en Barcelona

Bones previsions de cara a la contractació de Nadal: aquests són els perfils més demandats

S’espera que es firmaran gairebé 1.192.000 contractes durant aquesta important campanya per a l’ocupació

Bones previsions de cara a la contractació de Nadal: aquests són els perfils més demandats
2
Es llegeix en minuts

Les previsions d’ocupació per a l’últim trimestre de l’any són d’allò més positives. Després de la publicació de les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA), amb més de 20 milions d’ocupats al tancament de setembre, des d’Economia parlen d’una recuperació del nivell d’ocupació efectiu «que no té precedents». «Aquesta dada confirma que la recuperació de l’ocupació, després del cop intens que ha suposat una convulsió econòmica com la pandèmia, ha sigut molt ràpida, tenint en compte el comportament històric de l’economia espanyola», afirma el secretari d’Estat, Gonzalo García Andrés. En concret, les dades de l’EPA divulgades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) registren una baixada de l’atur de 127.100 persones en el tercer trimestre de l’any, un 3,6% menys que en el trimestre anterior, fet que suposa el descens més pronunciat en un tercer trimestre des de l’any 2018.

Campanyes del Black Friday i Nadal

Campanyes del Black Friday i NadalAmb aquest escenari, totes les mirades estan posades a les pròximes campanyes del Black Friday i el Nadal, en les quals s’espera consolidar aquest camí positiu en la generació de llocs de treball.

De fet, segons les estimacions de la companyia de Recursos Humans Adecco, gairebé 1.192.000 contractes es firmaran a Espanya durant les campanyes de Black Friday, Nadal i rebaixes. Aquestes xifres suposen un 20% més del registrat en el mateix període de 2020-2021 i fins i tot superen les xifres del 2019.

Perfils més demandats per les empreses per Nadal

Perfils més demandats per les empreses per NadalEls perfils més buscats d’aquestes campanyes són: empaquetadors, mossos, preparadors de comandes, manipuladors de tèxtil, promotores, dependents i toreros, però també cambrers, cuiners i personal d’atenció al client.

Sectors on es genera més ocupació per Nadal

Sectors on es genera més ocupació per NadalEls sectors vinculats al gran consum, l’e-commerce, l’alimentació, la distribució, el ‘retail’, la logística i el transport, especialment la denominada ‘última milla’, i de nou l’hostaleria i el turisme, són els que més ocupació generen en aquestes dates. En línies generals, Adecco destaca que si hi ha un «macrosector estrella» en aquesta campanya és el dels serveis, que acapara el 45,8% de les contractacions que es realitzen en aquest període, seguit de prop per la indústria, amb un 33,4%.

Notícies relacionades

El sector agroalimentari es queda amb el 20,4% dels contractes de posada a disposició que es firmen a Espanya per al Nadal, i només un 0,4% se celebra en la construcció.

Baixant a dades més concretes, són nombrosos els sectors que es veuen beneficiats per l’increment del consum durant la campanya de Nadal i les seves predecessores, les conegudes ‘Black Friday’ i ‘Ciber Monday’, així com la posterior campanya de rebaixes. Destaquen, per sobre de tots, el sector del gran consum (perfumeria, cosmètica, botiga de joguines, electrònica, telefonia, alimentació, etc.) i les àrees d’atenció al client o força de vendes. A més, en els últims anys s’uneix a les dues activitats el sector de l’‘e-commerce’, «gran protagonista» del ritme de contractació positiu a Espanya, segons les dades d’Adecco.

Temes:

Ocupació