Carnet de conduir

El truc que fa servir la DGT per saber si has de portar ulleres o lents de contacte per conduir

La DGT avisa: s’acosten canvis en el carnet per als més grans de 65 anys

DNI-Car DGT: així és el nou carnet que necessitaràs per llogar un cotxe

El truc que fa servir la DGT per saber si has de portar ulleres o lents de contacte per conduir

Reuters / David Gray

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tenir una bona capacitat de visió resulta indispensable a l’hora de conduir. Més enllà dels motius de seguretat pels quals és important veure-hi bé quan se circula amb cotxe, també serveix per evitar sancions que podrien comportar fins a 200 euros de multa per part de la Direcció General de Trànsit (DGT).

Notícies relacionades

És el cas de les penes corresponents a circular sense ulleres o lents de contacte en el cas de necessitar-les, cosa que implicaria una infracció greu. Per assegurar-se’n, els agents recorren a l’epígraf número 12 del carnet de conduir. Aquí, apareixen unes combinacions de números que són l’indicatiu per saber si el conductor ha de portar ulleres o no.

Codis

En cas que a l’esmentada casella aparegui un 01.01., voldrà dir que el titular de la patent necessita ulleres. En canvi, si apareix el 01.02., haurà de fer el mateix amb lents de contacte. Es pot destacar que l’ús intercanviat d’aquests accessoris respecte als números també és sinònim d’infracció (sempre que no aparegui la combinació 01.06. a la casella en qüestió). Per això, tant si portem ulleres tenint 01.02. en el dotzè epígraf del nostre carnet com si portem lents de contacte tenint el 01.01., també rebrem una multa.