Boeing 787-8

Nou rècord a l’aeroport del Prat de Barcelona: aterra el vol més llarg mai operat

Retards en vols per l’asfaltatge de la pista principal del Prat

L’aeroport del Prat registra fins al maig un 35,9% més de passatgers que l’any anterior

Barcelona Global proposa allargar la pista curta de l’aeroport del Prat cap a la Ricarda

Nou rècord a l’aeroport del Prat de Barcelona: aterra el vol més llarg mai operat

Josep Maria Berengueras

1
Es llegeix en minuts

A les 8.07 hores d’aquest dijous –hora peninsular– ha aterrat a l’aeroport del Prat de Barcelona el vol més llarg registrat en aquest aeròdrom. Es tracta d’un avió procedent de Papette (Polinèsia Francesa) que anava buit, sense passatgers, així que els únics que han disfrutat del llarg trajecte han sigut els tripulants.

Durada del vol

El model d’avió és un Boeing 787-8 Dreamer matrícula P4-787, propietat de l’empresari i actor italoargentí Enrique Puñeyro, que ha recorregut 8.722 milles nàutiques – l’equivalent a 16.245 quilòmetres– sense parar a proveir-se i sense escales, en un total de 17 hores i 37 minuts. Es tracta d’un jet privat que està operat per la companyia Comlux Aruba.

Segons ha explicat Aeroinfo Barcelona-el Prat en el seu compte de Twitter, és el vol més durador que ha aterrat a Barcelona.

Nou rècord històric

Notícies relacionades

El temps d’aquest vol supera el rècord de l’any passat a l’aeroport de Barcelona-el Prat. Va ser amb la companyia Qantas, que va operar el 23 i 26 de maig dos vols entre Barcelona i Darwin (Austràlia) de 14.125 quilòmetres i 16 hores i mitja de durada.

Tot i així, aquest esdeveniment no supera el rècord de vol regular més llarg de passatgers del món, que actualment continua sent amb la companyia Singapore Airlines i vola de Singapur a Nova York, dura més de 18 hores i fa un trajecte de 16.700 quilòmetres.