Conductors

La DGT alerta: aquests són els motius que provoquen el 20% de les morts a la carretera:

«Mala qualitat del son, llargues jornades de feina sense dies lliures, salaris baixos, escassetat d’àrees de descans, pressió laboral o exigències per complir els terminis són les principals causes de la fatiga en els conductors professionals»

La DGT alerta: aquests són els motius que provoquen el 20% de les morts a la carretera:
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En el primer trimestre del 2023 ja han mort 171 treballadors en un accident laboral. És una xifra que, tot i que sigui un 17% inferior a la de l’any anterior, la Direcció General de Trànsit (DGT) vol continuar reduint, focalitzant en les mesures preventives.

Segons dades de la mateixa DGT, la fatiga és la principal causant dels accidents laborals. El 20% dels treballadors moren per aquesta raó. Accidents i morts que podrien haver-se evitat fent els descansos necessaris.

Notícies relacionades

«Mala qualitat del son, llargues jornades de feina sense dies lliures, salaris baixos, escassetat d’àrees de descans, pressió laboral o exigències per complir els terminis són les principals causes de la fatiga en els conductors professionals», afirma la DGT, que s’ha basat en un estudi de La Federació Europea de Treballadors del Transport (ETF).

El responsable de Política de Transport a la Carretera d’aquesta organització sindical, Henrik Andersen, assenyala que «tot i que està prohibit vincular la remuneració a la producció o al nombre de quilòmetres recorreguts, aquesta pràctica es continua produint a gran escala en el transport per carretera».