Gràfic molt il·lustratiu

Missatge seriós de la DGT als conductors que fan això: «Infracció greu i molt greu, amb multes...»

L’OCU ho alerta: aquestes tres marques de cotxes tenen airbags defectuosos

La resposta de la DGT a les faltes d’ortografia als seus plafons de l’autovia

Missatge seriós de la DGT als conductors que fan això: «Infracció greu i molt greu, amb multes...»
1
Es llegeix en minuts

El repunt de la sinistralitat a les carreteres, associat a algunes conductes de risc, com la manipulació del telèfon mòbil, va motivar el Govern a actualitzar la llei de trànsit. L’actual normativa endureix algunes infraccions, sobretot en l’àmbit de les distraccions al volant, i des del març del 2022 s’apliquen noves multes i limitacions. En aquest sentit, les sancions no només tenen un important component econòmic, sinó que resten més punts al carnet de conduir.

A la Direcció General de Trànsit (DGT) se li acumulen els avisos amb l’objectiu de potenciar la seguretat viària a les carreteres espanyoles. Si bé ha alertat recentment de la importància d’utilitzar correctament el carril esquerre de les autopistes i autovies i ha recordat que hi ha avançaments que estan estrictament prohibits, també posa el focus en els límits de seguretat.

Notícies relacionades

«L’incompliment dels límits de velocitat està tipificat com una infracció greu i molt greu, amb multes de 100 a 600 euros», ha alertat l’organisme autònom en el seu compte de Twitter. A més, els conductors poden perdre fins a sis punts del carnet de conduir depenent de la gravetat de la falta.

Gràfic molt esclaridor

Cap usuari, a excepció dels vianants, es deslliura de sancions per excés de velocitat. Així que, perquè quedin clars els marges que cal respectar, la DGT inclou un gràfic molt esclaridor. Pren-ne nota: