Sense taxes

DGT: els tres tràmits que continuaran sent gratis el 2023

La DGT ho avisa: si no portes això al cotxe, et poden multar

El nou radar fix a la C-17 que comença a multar a partir d’aquest dilluns a Catalunya

La DGT activa la seva campanya més dura: multes entre 100 i 600 euros aquesta setmana

DGT: els tres tràmits que continuaran sent gratis el 2023
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les Direcció General de Trànsit (DGT) sol aplicar taxes de quantitats variables a les gestions que els conductors porten a terme tant a les seus electròniques com presencialment. Molts d’aquests tràmits es fan per al compliment de la normativa, la qual estableix una sèrie de documents i certificats obligatoris. Així, doncs, als usuaris no els queda cap altra opció que pagar per poder circular de manera legal.

Ara bé, algunes d’aquestes diligències no suposen el cobrament de cap taxa, de manera que el 2023 continuen sent totalment gratuïtes.

Informe simple

Tots els conductors interessats a rebre un informe simple sobre el seu vehicle el poden rebre a cost zero. Es tracta d’un document amb informació reduïda sobre la data exacta de la primera matriculació a Espanya, així com les possibles incidències que impedeixin la transferència o circulació de l’automòbil. Amb tot, les persones que requereixin una informació més àmplia sobre el seu vehicle hauran de sol·licitar un informe complet, que sí que té una taxa assignada.

Sol·licitud de baixa

Si el que es desitja, en canvi, és donar de baixa definitivament un vehicle, una cosa que pot suposar un important estalvi de problemes i impostos, aquest tràmit també sortirà totalment gratuït. Contràriament, si aquesta gestió és temporal, sí que s’haurà de dipositar una quantia específica.

Canvi de domicili fiscal

Finalment, el canvi de domicili fiscal del vehicle també és una operació sense cap cost, que pot servir per reduir l’impost de circulació anual. En aquest cas, a més, l’expedició d’un nou permís de circulació també es podrà aconseguir gratuïtament, sempre que s’entregui l’anterior permís. Cal destacar que, tal com recull el mitjà ‘20 minutos’, els conductors amb vehicles procedents de l’arxipèlag canari, Ceuta i Melilla que tinguin la intenció de domiciliar-se a la Península o a les Balears hauran de pagar una taxa de 8,67 euros.