Xarxes socials

La DGT envia un missatge als conductors sobre aquest carril: «Utilitza’l bé»

La DGT avisa: si no portes això al cotxe, et poden multar

El nou radar fix a la C-17 que comença a multar a partir d’aquest dilluns a Catalunya

La DGT activa la seva campanya més dura: multes entre 100 i 600 euros aquesta setmana

DGT: els tres tràmits que continuaran sent gratis el 2023

1525707988809

1525707988809

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’avançament és una de les maniobres que dona lloc a un major nombre d’accidents. Per això, la Direcció General de Trànsit (DGT) s’encarrega de recordar periòdicament als conductors alguns aspectes que moltes vegades es passen per alt a l’hora de depassar un vehicle.

Tot i que és ben sabut que el carril esquerre és l’adequat per portar a terme avançaments, hi ha altres detalls com la velocitat màxima que també resulta imprescindible conèixer per reduir al màxim el risc d’accidents i evitar sancions.

Mateixa velocitat màxima

Notícies relacionades

La DGT ha publicat un tuit que recull tres recordatoris sobre el carril esquerre: «No és per als que tenen pressa, tenen un cotxe més potent o els agrada córrer», ha començat el missatge emès per l’organisme autònom. A això, han afegit que l’esmentat carril «sí que és per avançar», tot i que la velocitat màxima permesa sigui «la mateixa que als altres carrils».

Així doncs, amb aquest tuit es fa referència, indirectament, a un altre detall a tenir en compte: el marge dels 20 quilòmetres per horaen el moment de realitzar avançaments ja no existeix, per la qual cosa no existeix cap diferència entre les limitacions de velocitat dels dos carrils.