Tercer paquet anticrisi

Abonaments gratis de Renfe: ¿quin dia es començarà a tornar la fiança i com recuperar-la?

  • Les noves condicions dels abonaments gratuïts de Renfe per al 2023

  • ¿Com t’afecten les mesures del Govern sobre el transport públic?

Abonaments gratis de Renfe: ¿quin dia es començarà a tornar la fiança i com recuperar-la?
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des de la seva entrada en vigor el setembre passat, s’han expedit més de 750.000 abonaments gratuïts de Renfe. L’èxit de la iniciativa destinada als usuaris de Rodalies i Mitjana Distància ha donat peu que aquest títol es prorrogui durant l’acabat d’estrenar 2023, tal com va anunciar la ministra d’Hisenda María Jesús Montero l’octubre passat.

De tota manera, es pot destacar que els passatgers interessats a continuar desplaçant-se de forma gratuïta hauran de renovar el seu bitllet, que és a la venda a les taquilles o màquines de les estacions des del 28 de desembre. Així mateix, les persones que van complir els requisits necessaris per reclamar la devolució de la fiança de l’anterior abonament, ho podran fer ben aviat.

Devolució de la fiança

Tots els usuaris que van pagar la fiança de l’abonament amb targeta i que hagin completat un mínim de 16 viatges entre l’1 de setembre i el 31 de desembre rebran l’ingrés amb la quantitat dipositada a partir del 9 de gener. En cas que hagin complert aquest requisit i el pagament s’hagi fet en efectiu, podran acudir a les estacions per reclamar la devolució a partir del diumenge 15 de gener.

El nombre de trajectes es tracta de l’única condició per a les persones que volien recuperar el seu dipòsit de 10 o 20 euros, depenent de si eren usuaris de Rodalies o Mitjana Distància, respectivament.

En el cas dels trens de Mitjana Distància, els passatgers que fins a tres vegades hagin reservat plaça en un tren i finalment no hagin viatjat, tampoc podran reclamar que els tornin la fiança de 20 euros si no van cancel·lar la reserva.

Fins al 30 d’abril

Notícies relacionades

És important remarcar que aquestes mesures es mantindran durant tot l’any 2023, dividit en bitllets quadrimestrals. Els viatgers ja poden adquirir els seus títols de Renfe, que tindran validesa fins al 30 d’abril.

Com en els casos anteriors, serà necessari registrar-se amb el DNI a la xarxa del grup ferroviari, a més de dipositar una fiança i complir els mateixos requisits per poder recuperar-la més tard. Fins al moment, s’han venut un total de 230.000 bitllets, informen des de Renfe.

Temes:

Renfe Trens