Tercer paquet anticrisi

¿Quines són les noves condicions dels abonaments gratuïts de Renfe per al 2023?

El Govern ha prorrogat la gratuïtat dels serveis de Rodalies i Mitjana Distància

També es continuaran aplicant descomptes del 50% en els títols de tren AVANT

  • ¿Com t’afecten les mesures del Govern sobre el transport públic?

¿Quines són les noves condicions dels abonaments gratuïts de Renfe per al 2023?
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern ha aprovat aquest dimarts el tercer paquet de mesures anticrisi. Tal com ha anunciat Pedro Sánchez, les ajudes de cara al nou any inclouen la prorrogació de la gratuïtat del servei de tren de Rodalies i Mitjana Distància, a més del descompte del 50% en l’abonament Avant. Així mateix, la xarxa d’autobusos de titularitat estatal també amplia la seva bonificació al 100%.

D’altra banda, l’empresa de transport ferroviari posarà a la venda nous títols multiviatge amb validesa quadrimestral: un fins al 30 d’abril, un altre fins al 31 d’agost i l’últim fins al 31 de desembre. Es pot destacar que en el cas del segon i tercer abonament, es podran sol·licitar dos mesos abans de l’entrada en vigor.

Registre i dipòsit

Les condicions per aconseguir l’abonament gratuït de Renfe seran les mateixes que les aplicades fins ara. D’una banda, l’usuari haurà d’estar registrat amb el seu DNI a la web de la companyia, un tràmit que es pot demanar a les taquilles de l’estació. D’altra banda, també s’haurà d’efectuar un dipòsit de 10 euros per al títol de i Rodalies i de 20 euros en el cas dels serveis de Mitjana Distància.

Un cop finalitzat el termini quadrimestral, la fiança es reemborsarà sempre que s’hagin fet un mínim de 16 viatges durant l’esmentat període. És important remarcar que Renfe no farà efectives les devolucions als passatgers de Mitjana Distància que fins a tres vegades no cancel·lin la seva reserva amb una antelació de dues hores, en cas de no poder viatjar. Aquesta sanció inclourà un veto a la sol·licitud d’abonaments per part de la persona associada al número de DNI registrat.

Desplaçaments amb tren

L’abonament per a Renfe Mitjana Distància permetrà un total de quatre viatges al dia en els dos sentits, tot i que els usuaris no podran fer dos trajectes en el mateix sentit fins que transcorri el triple del temps del desplaçament programat. 

Notícies relacionades

El servei AVANT també es beneficiarà del tercer paquet de mesures anticrisi, aquesta vegada mantenint la rebaixa del 50% en les tarifes habituals. D’aquesta manera, tots els títols del servei ferroviari d’alta velocitat (Abonament Targeta Plus, Targeta Plus 10 i Targeta Plus 10-45) seguiran costant la meitat que abans de l’aprovació de les ajudes.

Metro i autobús

Altres sistemes de transport públic inclosos dins les prestacions anunciades pel president Sánchez són les línies autonòmiques de metro i autobús. En els dos casos, es continuaran aplicant descomptes del 30% en totes les comunitats que l’ampliïn fins al 50%.