Nova normativa de la DGT

¿Saps què significa aquest senyal? Entra en vigor el 2023

  • Nous senyals de circulació 2023: les que arriben, les que es modifiquen i les que desapareixen

¿Saps què significa aquest senyal? Entra en vigor el 2023

Ministerio del Interior

1
Es llegeix en minuts

Trànsit ja ha començat a mostrar els nous dissenys per als senyals de circulació que entraran en vigor en tot just dos mesos, el 2023, quan s’aprovi el reial decret elaborat, entre d’altres, pels ministeris de Transports i Interior i la Direcció General de Trànsit (DGT).

Els nous senyals es podran començar a instal·lar quan se superin els tràmits burocràtics, per la qual cosa fins a mitjans o fins i tot l’estiu del 2023 no es començaran a veure a les vies urbanes i interurbanes de tot el país, tot i que el «reial decret entrarà en vigor el 2 de gener del 2023».

La nova normativa general de circulació que s’explica en l’esborrany publicat pel Ministeri de l’Interior es va aprovar pel Reial Decret 1428/2003, en què s’especifica que aquestes senyalitzacions tenen l’objectiu d’advertir i informar els usuaris de com s’han de comportar a les diferents vies quan condueixen.

El ministeri ha «justificat, per una raó d’interès general –com és la de maximitzar el benestar dels ciutadans–» la publicació d’aquest reglament, tot i que sigui 20 anys després.

Nous dissenys

Notícies relacionades

Els nous dissenys dels senyals inclouen elements inclusius (com en el cas dels avis, que inclouen un home i una dona en el mateix senyal). I hi ha altres dibuixos, com és el cas de la P-35, que és totalment nova. Mostra dos cotxes amb dues fletxes que marquen la direcció de cada un i que s’entrellaça. Adverteix del «perill per la proximitat d’un tram comprès entre una confluència i una bifurcació on es produeixen diferents moviments de canvi de carril per part dels vehicles, creuant-se les trajectòries i augmentant per tant el risc que hi hagi col·lisions».

És a dir, que existeix el que la DGT anomena un carril trenat: aquells carrils que s’utilitzen indistintament per a la incorporació a una via o per sortir-ne uns metres més endavant.