Élite Taxi

Manifestació de taxistes a Barcelona: hora, recorregut i afectacions al trànsit

  • L’associació sindical ha convocat una «gran protesta» per reclamar la dimissió de la presidenta de la CNMC

  • Uber va incomplir lleis, va enganyar i va fer ‘lobby’ per penetrar a les ciutats d’arreu del món

  • El Govern torna les VTC al seu negoci clàssic de serveis privats exclusius

Manifestació de taxistes a Barcelona: hora, recorregut i afectacions al trànsit

FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els taxistes tornen a manifestar-se avui a Barcelona, aquesta vegada per reclamar la dimissió de la presidenta de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), Cani Fernández. Així ho ha anunciat aquest dimarts Alberto Álvarez, portaveu de l’associació sindical Élite Taxi, que ha instat els conductors de taxis a acudir a una «gran protesta» davant la seu de la institució.

El sector del taxi reclama la dimissió de Fernández després de la filtració massiva de documents interns d’Uber, dins dels quals s’evidencia l’incompliment de lleis durant l’enfrontament particular dels VTC amb els taxistes, quan van aprofitar per arrencar concessions a les autoritats.

«De la torre Agbar cap avall»

Tal com ha explicat Álvarez, els taxistes es concentraran a les 11.00 hores davant la seu de la CNMC, al carrer de Bolívia, 56 . Abans, també tenen previst anar a l’avinguda Diagonal, on s’interromprà el trànsit «des de la torre Agbar [actual torre Glòries] cap avall». Álvarez ha aclarit que es tracta d’una concentració, però no hi haurà aturada de serveis.

Élite Taxi reclama la dimissió de Cani Fernández, actual dirigent de la CNMC. Des de la plataforma denuncien que Fernández va exercir com a advocada d’Uber el 2017, any en què el mateix sindicat va portar la plataforma a la justícia europea.

Així mateix, tampoc entenen com la institució encara no s’ha «desinhibit» de l’expedient obert contra Élite Taxi i Taxi Project per l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO), a la qual demanen «que no es deixi enganyar». Aquestes declaracions arriben just després de la reunió que ha tingut lloc aquest dimecres entre les dues parts. Els taxistes han demanat que la institució reclami els documents que demostren les diferents pràctiques il·legals exercides per Uber durant la consolidació de l’esmentada empresa.

«Traïdors» del sector taxi

Notícies relacionades

Durant la roda de premsa, Alberto Álvarez, conegut com a ‘Tito’ dins del sector, també s’ha dirigit als companys de professió que ara treballen per a Uber, Cabify i altres empreses de VTC: «Els taxistes que treballen per a Uber, per a nosaltres són uns traïdors», ha dit després de defensar la seva pròpia llibertat d’expressió.

«Tots els treballadors que treballin per a aquestes empreses, que es donin de baixa, perquè estan fent un mal al sector irreparable», ha afegit, i ha lamentat que el model actual de regulacions de llicències VTC estigui provocant el «col·lapse de ciutats» i la «precarització de la feina».

Temes:

Taxis Transports