Élite Taxi

Noves mobilitzacions de taxistes a Barcelona

  • L’associació anunciarà una «protesta massiva» contra l’Autoritat Catalana de la Competència

  • Uber va incomplir lleis, va enganyar i va fer ‘lobby’ per penetrar a les ciutats d’arreu del món

  • El Govern torna les VTC al seu negoci clàssic de serveis privats exclusius

undefined13938074 barcelona 06 09 2010 taxistas en la estacion de sants foto f171222114439

undefined13938074 barcelona 06 09 2010 taxistas en la estacion de sants foto f171222114439 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El sindicat Élite Taxiconvoca aquest dilluns una «protesta massiva» contra l’Autoritat Catalana de Competència. Així ho ha anunciat el sindicat a través de les xarxes socials, on han informat que l’associació farà una roda de premsa a Sants a les 10.00 hores per explicar quines seran les noves mobilitzacions.

Els taxistes apel·laran al Govern després de la filtració de milers d’arxius interns d’Uber, dins dels quals s’evidencia l’incompliment de lleis durant l’enfrontament particular dels VTC amb els taxistes, quan van aprofitar per arrencar concessions a les autoritats. Així mateix, dimarts passat, laGeneralitat va presentar la nova llicència urbana per als VTC, que estableix que la longitud mínima d’aquests cotxes haurà de ser de 4,90 metres.

«Ens volen emmordassar»

L’associació Élite Taxi ha anunciat que aquest dilluns a les 10.00 hores, el portaveu del sindicat, Tito Álvarez, farà una roda de premsa a Sants per convocar una «protesta massiva» contra l’Autoritat Catalana de Competència de la Generalitat. «Ens han espiat i monitoritzat durant anys i ara ens volen emmordassar amb amenaces de sancions molt dures. Ja n’hi ha prou», han publicat en un tuit.

Aquestes mobilitzacions arriben pocs dies després de la filtració de més de 124.000 documents que deixaven constància de les pràctiques èticament qüestionables per part d’Uber entre el 2013 i el 2017. La companyia nord-americana de VTC va flirtejar amb dirigents polítics i va incomplir lleis per penetrar a les principals ciutats de 40 països, arribant fins i tot a aprofitar la violència que patirien «per alimentar el foc de la polèmica».

Reconversió dels serveis VTC

Notícies relacionades

Les mobilitzacions s’anuncien pocs dies després que el Govern presentés les noves llicències de VTC, que estableixen una longitud mínima de 490 centímetres per als cotxes d’aquest negoci. Així doncs, la majoria d’automòbils de Cabify, per exemple, quedarien fora d’aquest rang. Amb aquesta modificació, Catalunya mirarà de reconvertir aquest tipus de serveis privats en una cosa exclusiva, tal com va ser abans de la seva expansió.

Altres condicions que s’inclouen en la nova llicència són que hagi sigut operativa l’últim any, amb un vehicle assignat, que el conductor acrediti dos anys d’antiguitat del carnet i que disposin d’una assegurança que cobreixi fins a 50 milions d’euros la responsabilitat civil per danys que puguin patir els viatgers. Els nous permisos també hauran de comptar amb el distintiu ECO o 0 de la DGT.

Temes:

Uber Taxis