L'accident de tren a Santiago commociona la premsa internacional

El tràgic succés ocupa les portades dels principals mitjans

La portada de la web del ’Tiempo’.

La portada de la web del ’Tiempo’.

2
Es llegeix en minuts

L'accident de tren que va tenir lloc ahir a la nit aGalícia en quèvan morir almenys 78 persones i 130 van resultar ferides, ocupa aquest dijous les portades dels principals mitjans de comunicació internacionals, que parlen de la pitjor tragèdia ferroviària que ha tingut lloc en dècades en aquest país. La pàginaweb de la cadena nord-americanaCNN du a la seva portada l'accident que va tenir lloc a prop de Santiago de Compostel·la, i mostra diverses imatges del comboi sinistrat, a més de declaracions de testimonis que es diuen "impactats" per la magnitud de la tragèdia.

"Vaig a 190 quilòmetres per hora"

'The New York Times' assenyala, citant fonts de la investigació, que el trenAlvia, que transita per una via d'alta velocitat,"circulava al doble de la velocitat permesa" quan va patir l'accident. Cap a aquesta direcció apunta també el brasiler 'O Globo', que cita fonts de mitjans locals espanyols i assegura que el conductor del comboi superava en més del doble el límit de la velocitat permesa quan el tren va descarrilar. "Vaig a 190 quilòmetres per hora, va dir el maquinista del tren accidentat a Espanya", titula el colombià 'El Tiempo', en una informació col·locada en portada que va acompanyada d'un vídeo amb les impactants imatges de l'accident.

Sinistre a alta velocitat

Notícies relacionades

Amb una àmplia galeria de fotos que mostren els treballs de rescat de les víctimes i l'estat en què van quedar els vagons, 'The Washington Post' també du a la seva portada l'accident i la tragèdia que viu Espanya. "Desenes de morts arran del descarrilament d'un tren espanyol", destaca la cadena britànicaBBC, que informa que almenys vuit vagons del tren, que circulava entre Madrid i la ciutat gallega del Ferrol, van sortir de la via. Aquesta cadena es fa ressò de les grans inversions realitzades per les autoritats espanyols en les últimes dècades en la construcció de línies ferroviàries d'alta velocitat i el baix nivell de sinistres que registra el país. En aquest sentit titula també l'argentí 'Clarín', que destaca el tipus de tren sinistrat "Tragèdia amb una formació Alvia".

Vídeos i imatges 

El 'Diario de Noticias' de Portugal, en la seva edició digital, acompanya la informació de l'accident amb nombroses fotografies i assenyala que les "autoritats descarten la hipòtesi d'un atemptat". L'italià 'Corriere della Sera' du també a la seva portada la tragèdia espanyola amb una àmplia informació que inclou imatges en directe a través de Corriere TV del lloc de l'accident. El rotatiu a internet assegura que les autoritats italianes verifiquen si hi ha algun dels seus nacionals entre les víctimes. En els mateixos termes informa el germànic 'Franfurter Allgermeine', que ubica la notícia a la seva columna central i inclou un vídeo amb imatges del lloc on va descarrilar el comboi. En la seva edició digital, el diari francès 'Le Monde' publica imatges de la tragèdia ferroviària sota el títol "El descarrilament d'un tren causa 77 morts a Espanya".