S'eleven a 80 els morts en el descarrilament d'un tren a l'entrada de Santiago

L'Alvia, en què viatjaven almenys 218 passatgers, cobria la ruta entre Madrid i Ferrol i els seus 13 vagons han sortit de la via

Les primeres hipòtesis parlen d'un excés de velocitat del comboi, d'on els maquinistes han sortit il·lesos

Els equips de rescat han continuat traient d’un en un els cadàvers dels vagons del tren i buscant amb llanternes més persones atrapades durant tota la nit. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El trenAlviaque cobria la líniaMadrid-Ferroli en el qual viatjaven almenys 218 passatgers va descarrilar dimarts al vespre quan s'estava acostant a l'estació de Santiago de Compostel·la. La xifra provisional de morts s'ha elevat en les últimes hores a 80 persones, segons el president del Tribunal Superior de Justícia de Galícia, Miguel Ángel Cadenas. De les80 víctimes, 73 han estat localitzades al lloc de la tragèdia mentre que set més han mort als hospitals als quals havien estat traslladades. La consellera de sanitat de la Xunta de Galícia,Rocío Mosquera, ha puntualitzat que dels 95 ingressats, 32 estan a la Unitat de Crítics, i quatre a la Unitat de Crítics de Pediatria, ja que són menors de 15 anys.

Els membres dels equips de rescat han treballat tota la nit en busca de més víctimes que hagin pogut quedar atrapades entre els vagons del comboi sinistrat. Les primeres hipòtesis parlen d'un excés de velocitat del comboi. Fonts de la investigació citades per 'El País' apunten que el tren anava a180 km/h en un tram pel qual només es pot circular a 80 km/h, versió confirmada pel maquinista. Després de descarrilar, el conductor va trucar a les oficines centrals de Renfe per informar del que havia passat i  pel que havia de fer.

Al celebrar-se aquest dijous la festivitat deSantiago Apòstol --tot i haver-se suspès els actes lúdics i festius per aquest accident-- nombrosos gallecs s'han desplaçat fins a la comunitat, i per això el tren --que segons sembla tenia13 vagons-- anava ple, segons algunes fonts. S'estima que al tren viatjaven218 persones, segons informaTVG.

13 vagons

El comboi ha sortit de la via a la bifurcació d'A Grandeira, a poc més de tres quilòmetres de Santiago de Compostel·la. Les primeres estimacions apunten que13 vagonsdel tren de llarga distància han quedat bolcats a les vies i que hi ha un nombre indeterminat de ferits, informa Europa Press.

Notícies relacionades

Fins al lloc dels fets, on es pot divisar una intensacolumna de fum, s'ha desplaçat el delegat del Govern,Samuel Juárez, i el subdelegat del Govern a la Corunya,Jorge Atán.

A la zona s'hi ha traslladat la ministra de Foment,Ana Pastor, i el secretari d'Estat de Foment,Rafael Catalá, així com membres de la comissió d'investigació d'accidents ferroviaris, informa Efe. També el conseller deMedi ambient, Territori i Infraestructures,Agustín Hernández, i ha acudit també l'alcalde de la capital gallega,Ángel Currás