Lloguer assequible

Acord per construir 200 vivendes de lloguer assequible a Terrassa

  • L’alcalde de la cocapital vallesana, Jordi Ballart, explica que es tracta de la primera promoció d’obra pública impulsada a la ciutat, des de l’any 2014

Acord per construir 200 vivendes de lloguer assequible a Terrassa

Generalitat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, i l’alcalde Terrassa (Vallès Occidental), Jordi Ballart, han presentat el conveni que preveu la construcció de dos edificis al barri de Torre-sana de Terrassa, que comptaran amb un màxim de 206 vivendes de lloguer assequible.

La construcció dels blocs respon a les conclusions de l’estudi de necessitat de vivenda de lloguer en el municipi que va portar a terme l’Incasòl el 2021.

Un 25% anirà destinat a menors de 35 anys, i el consistori podrà demanar que es reservi fins a un 10% a situacions d’emergència social i residencial per a persones i famílies de col·lectius especialment vulnerables.

Fernàndez ha explicat que la Generalitat «impulsa aquest 2023 la incorporació de 10.000 vivendes al parc de lloguer social, cosa que suposa un increment del 18%» del parc de lloguer social existent actualment a Catalunya. Per la seva banda, el regidor de la cocapital vallesana ha destacat que aquesta «serà la primera promoció d’obra pública nova que es faci a la ciutat des de l’any 2014 i clarament, això respon a la voluntat d’aquest govern per garantir el dret a la vivenda digna a la nostra ciutat. En concret, l’ajuntament cedeix dues parcel·les de terreny situades al barri de Torre-sana per a la promoció».

¿On estaran ubicades?

Notícies relacionades

Les noves vivendes s’ubicaran a dues parcel·les que es troben a l’illa delimitada pels carrers Parc de Gernika, Ciudad Real i del País Basc, al barri de Torre-sana. Es tracta de dos terrenys: un de 1.765 m² de superfície i 8.365 m² d’edificabilitat, que acollirà un màxim de 101 vivendes, i un altre de 2.138,79 m² de superfície, amb una edificabilitat de 8.645 m² i la previsió que aculli fins a 105 vivendes. Els terrenys, reservats per a vivenda protegida i que, per tant, mai perdran aquesta qualificació, són propietat de la SMHT, que els cedirà en dret de superfície gratuït a l’Incasòl durant 75 anys, prorrogables.

Està previst que la licitació de la redacció del projecte arquitectònic es porti a terme durant el segon semestre de l’any 2023. Llegeix totes les notícies de Granollers a EL PERIÓDICO Terrassa