Ús del català a la Justícia

Terrassa acull la XIII Jornada sobre l’ús del català en la justícia amb l’objectiu d’incentivar-lo

En els últims 15 anys, les sentències en català s’han reduït del 20% al 7%

Terrassa acull la XIII Jornada sobre l’ús del català en la justícia amb l’objectiu d’incentivar-lo

ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Consell de la Advocacia Catalana liderarà un front comú del món judicial, polític i social per impulsar un canvi legislatiu i incentivar l’ús del català a la justícia.

Aquesta és la principal conclusió de la XIII Jornada sobre l’ús del català en aquest àmbit celebrada al Col·legi d’Advocats de Terrassa.

La proposta passa per reformar l’article 231 de la Llei Orgànica del Poder Judicial, que regula, entre d’altres, l’ús de les llengües oficials en l’àmbit de la justícia.

5 exconsellers a favor

La iniciativa ha sigut plantejada en una taula de debat amb cinc exconselleres i exconsellers de la Generalitat: Núria de Gispert, Montserrat Tura, Carles Mundó, Ester Capella i Lourdes Ciuró.

En els últims 15 anys, les sentències en català s’han reduït del 20% al 7%.

«Prenem aquest repte per intentar posar tothom d’acord», ha assegurat el president del Consell de la Advocacia Catalana, Joan Ramon Puig Puig.

Buscar unitat en el món judicial

Així mateix, el president de la Comissió de Llengua del Consell, Rogeli Montoliu va considerar que la clau és mantenir-se junts perquè és la manera de ser «imbatibles».

Notícies relacionades

Les exconselleres Núria de Gispert, Montserrat Tura, Ester Capella i Lourdes Ciuró i l’exconseller Carles Mundó, van considerar que aquesta reforma seria una bona via i van esperonar el Consell de l’Advocacia a liderar aquesta unitat i a buscar el consens al món judicial, polític i social.

Llegeix totes les notícies de Terrassa a EL PERIÓDICO Terrassa

Temes:

Justícia