Educació

Terrassa omple el miler de places ofertes a les escoles bressol municipals

La gratuïtat de l’educació per als nens de dos anys ha comportat un increment de la demanda

Terrassa omple el miler de places ofertes a les escoles bressol municipals

Ayuntamiento de Terrassa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les escoles bressol municipals de Terrassa (Vallès Occidental) han cobert la totalitat de les places per al curs 2022-23, que aquest any superen el miler després que l’Ajuntament decidís ampliar l’oferta. Els serveis d’Educació estan matriculant aquests dies alguns nens que estaven en llista d’espera per cobrir algunes renúncies o baixes que s’han produït en els primers dies del curs, iniciat el 12 de setembre passat.

En total, els 11 centres de titularitat municipal ofereixen per a aquest curs 1.003 places, 60 més que el passat curs. L’augment vol donar resposta a l’increment de la demanda derivat de la gratuïtat de l’educació per als nens de dos anys, anunciada per la Generalitat el mes d’abril passat. A partir d’aquest curs, les famílies no han de pagar per l’escolarització en horari estàndard. Els serveis addicionals, com el menjador o l’acollida matinal, no estan inclosos en aquesta gratuïtat, tal com es realitza a les escoles d’infantil i primària.

Visita a l’Escola Bressol Municipal Tabalet

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i la tinenta d’alcalde de Cicles de la Vida i regidora d’Educació, Teresa Ciurana, han visitat avui l’Escola Bressol Municipal Tabalet, un dels dos centres que aquest any han augmentat l’oferta de places. Tabalet compta per a aquest curs amb dues aules més d’I2 (infantil, dos anys), cada una amb 20 places. L’Ajuntament té previst realitzar obres a l’edifici, que té dues plantes, per dotar-lo d’un ascensor durant aquest curs. L’inici dels treballs està previst per al desembre. L’altre centre que ha augmentat places és l’Escola Bressol Municipal Soleia, que incorpora un nou grup amb 20 places.

Notícies relacionades

A part de la gratuïtat de les places de dos anys, l’Ajuntament torna a aplicar aquest any la tarifació social per a les places d’I0, I1 i els serveis addicionals d’I2. El sistema, que es va estrenar el curs passat, preveu tarifes diferents segons el nivell de renda de la família, en una escala formada per nou trams diferents. També s’inclouen descomptes per altres factors com ser família nombrosa o monoparental i per tenir més d’un fill en el centre.

Llegeix totes les notícies de Terrassa a EL PERIÓDICO Terrassa