Societat

Detingut l’amo d’un bar a Terrassa per explotar un estranger sense papers

La víctima, compatriota d’origen marroquí, cobrava uns 700 euros al mes per treballar, sense contracte, 10 hores al dia durant sis dies a la setmana

Detingut l’amo d’un bar a Terrassa per explotar un estranger sense papers
1
Es llegeix en minuts
EFE

La Policia Nacional va detenir el 25 de juliol a Terrassa (Vallès Occidental) el propietari d’un bar acusat d’explotar laboralment un compatriota d’origen marroquí en situació irregular, a qui donava feina sense contracte per una jornada de 10 hores sis dies a la setmana.

Segons ha explicat el cos i han detallat fonts policials, el propietari del bar, també marroquí, es va aprofitar que el treballador estava en situació irregular a Espanya, no tenia arrelament social ni familiar de cap tipus al nostre país i comptava amb escassa formació acadèmica.

El cos va començar la investigació, en col·laboració amb la Inspecció de Treball de Catalunya, la Seguretat Social i la Policia Municipal de Terrassa, gràcies a informacions anònimes que els van avisar d’un bar de la localitat on hi havia un home explotat laboralment.

Els investigadors van portar a terme una inspecció al bar el 14 de juliol i van poder constatar la situació irregular del treballador, que a més no tenia els mínims drets, com assegurança mèdica, vacances o descans per menjar.

La víctima, molt espantada i preocupada per possibles represàlies, va manifestar en una entrevista amb els investigadors que feia tres anys que treballava en aquest establiment amb la mateixa situació laboral, amb jornades de 10 hores diàries sis dies a la setmana per 700 euros i sense cap dia de vacances.

La Policia Nacional ha assenyalat que l’amo era coneixedor de la situació irregular de la víctima quan li va oferir treballar al bar, i que aquesta estava pràcticament obligada a acceptar aquestes condicions extremes a conseqüència de la seva vulnerabilitat.

Segon cas en menys d’un mes

Notícies relacionades

Aquest és el segon cas l’últim mes d’explotació laboral a Terrassa. La Policia Nacional va detenir a mitjans de juliol l’amo d’un supermercat que es va aprofitar de la situació irregular d’un compatriota seu d’origen pakistanès per obligar-lo a treballar sense contracte.

Llegeix totes les notícies de Terrassa a EL PERIÓDICO Terrassa