Urbanisme

Ús residencial i activitat tecnològica: així serà la transformació del barri del Segle XX de Terrassa

El ple municipal examinarà la proposta d’avenç del pla de modificació puntual del POUM per buscar un nou model de districte

Ús residencial i activitat tecnològica: així serà la transformació del barri del Segle XX de Terrassa

Ayuntamiento de Terrassa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat de Terrassa (Vallès Occidental) ha acordat elevar al Ple ordinari la proposta d’avenç del pla de modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) en l’àmbit del barri del Segle XX, que forma part de l’estratègia general per transformar urbanísticament aquest barri. L’objectiu és buscar un nou model que permeti potenciar i complementar els usos residencials amb l’activitat tecnològica que s’ha desenvolupat els últims anys.

El document proposa reforçar el paper del centre del barri, fent que les zones de vivendes i les industrials siguin compatibles amb l’entorn; potenciar i ampliar l’activitat tecnològica (d’àmbits com l’energia, la sostenibilitat, la investigació i el disseny) i reorganitzar els espais públics, apostant per itineraris per a vianants que connectin amb la nova façana de la Rambleta del Pare Alegre i amb el parc de Vallparadís.

La proposta també contempla preservar els edificis fabrils de principis del segle XX per incorporar-los al nou inventari del patrimoni cultural de Terrassa, que està en fase de tramitació; delimitar diversos polígons d’actuació urbanística i crear diferents sectors de plans de millora urbana.

Notícies relacionades

El barri del Segle XX es va crear a principis del segle passat amb la intenció de ser el primer polígon industrial de la ciutat malgrat que, amb el pas dels anys, s’ha convertit en una zona on conviuen per igual vivendes i indústries. Està situat al sud del terme municipal i ocupa un total de 73 hectàrees que delimiten al nord amb la carretera de Montcada; al sud, amb l’avinguda de Santa Eulàlia; a l’est, amb el parc de Vallparadís i, a l’oest, amb la Rambleta del Pare Alegre.

Llegeix totes les notícies de Terrassa a EL PERIÓDICO Terrassa