Curs 2022-2023

El 20 de maig, últim dia per a les preinscripcions a les escoles bressol de Terrassa

  • Des de l’Ajuntament recorden a les famílies interessades que la sol·licitud de preinscripció s’ha de fer telemàticament

El 20 de maig, últim dia per a les preinscripcions a les escoles bressol de Terrassa

NÚRIA PUENTES

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La preinscripció a les escoles bressol públiques de Terrassa (Vallès Occidental), a les 11 municipals i les 3 de la Generalitat, es porta a terme des del 9 de maig i durarà fins al 20 d’aquest mateix mes. Així, des de l’Ajuntament recorden a les famílies interessades que la sol·licitud de preinscripció s’ha de fer telemàticament a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Terrassa.

L’Ajuntament ha habilitat un portal a la seva pàgina web en la qual es poden consultar els diferents requisits per poder portar a terme la inscripció i com aquesta s’ha de portar a terme, entre altres aspectes.

El consistori de Terrassa augmentarà el curs vinent l’oferta de places d’Infantil de 2 anys, coincidint amb la instauració de la gratuïtat de l’educació pública a partir dels dos anys, que serà efectiva per primera vegada el curs 2022-2023. L’oferta inicial d’Infantil de 2 anys als centres municipals per al curs vinent serà de 630 places, 60 més que l’any passat. En funció de la demanda registrada, «es podrien arribar a oferir 20 places més, arribant a les 650. No obstant, cal tenir en compte que bona part de les places seran ocupades per nens que aquest curs ocupen plaça d’Infantil 1 any», remarquen des de l’Ajuntament.

La regidora d’Educació, Teresa Ciurana, explica: «A Terrassa, només la meitat de les criatures de 2 anys estan escolaritzades. En alguns casos, potser és perquè les famílies opten per altres models d’atenció, però és evident que en molts altres casos estem parlant de famílies que no s’ho poden permetre per motius econòmics».

Més personal i tarifació social

L’ajuntament contractarà el personal necessari el curs vinent d’acord amb aquest increment, ampliant les educadores i el personal de menjador. «La gratuïtat de les places d’Infantil de 2 anys es limitarà a la plaça d’escolarització, no als serveis complementaris com el d’acollida o menjador», matisen.

A part de la gratuïtat per als nens de dos anys, en les places dels primers cursos s’aplicarà, igual com s’ha realitzat aquest curs, la nova tarifació social, que contempla preus diferents en funció del nivell d’ingressos de la família. També incidiran en el preu final condicionants com tenir dos o més fills al centre, membres de la família amb capacitats diverses, o ser família monoparental o nombrosa.

Notícies relacionades

La regidora d’Educació recorda que «l’aplicació de la tarifació social ha comportat automàticament un augment de matrícules i un augment de les hores que passa el nen a l’escola, cosa que demostra que l’econòmica continua sent la barrera més potent per a l’accés a l’educació 0-3. La tarifació social i la gratuïtat de l’Infantil de 2 anys són realment necessàries».

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO