Creació contemporània i multidisciplinària

Òmnium impulsa el nou Festival Límbic a Terrassa per reflexionar sobre les complexitats del món a través de la cultura

  • La cita es portarà a terme els dies 27 i 28 de maig i inclourà des de dansa fins a circ passant per poesia i música

  • Amb aquesta, es vol apostar per la llengua catalana i el territori, però també pel risc i l’experimentació

Òmnium impulsa el nou Festival Límbic a Terrassa per reflexionar sobre les complexitats del món a través de la cultura

ACN / Albert Segura

2
Es llegeix en minuts
ACN

Òmnium Cultural impulsarà els dies 27 i 28 de maig la primera edició del Festival Límbic, que es portarà a terme a Terrassa (Vallès Occidental). La cita es presenta com una proposta centrada en la creació contemporània i multidisciplinària, amb propostes de música, teatre, circ, humor o dansa, entre d’altres, que es desenvoluparan al carrer.

Amb aquesta, es vol apostar per la llengua catalana i el territori, però també pel risc i l’experimentació, a fi de promocionar els grups locals i crear el que denominen una «cartografia de la creació contemporània dels Països Catalans». És per aquesta raó que a cada localitat on se celebra animen els artistes i col·lectius que demanin formar part d’aquest mapa, en aquest cas a Terrassa.

«La idea del festival se centra en la llengua, el risc i l’experimentació, reuneix diferents manifestacions culturals com la música, el circ, el teatre, la dansa, l’humor i la poesia», ha detallat el president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, en la seva presentació oficial. D’aquesta manera, es vol traslladar la vitalitat de la cultura catalana, «de les més potents d’Europa», ha afegit Antich, i lluir-la als carrers: «Trenquem el tòpic que la cultura es desplega en àmbits reduïts i elitistes».

El Límbic s’inaugura la tarda del 27 de maig a la plaça Vella amb espectacles de carrer a càrrec d’Yldor Llach i Rojos, de la Cia Miquel Barcelona. La inauguració del festival comptarà amb un recorregut pels espais de la programació de la tarda de divendres a través d’una acció a càrrec d’Albert Gusi i pilotes gegants que començaran un recorregut per alguns escenaris de Límbic.

Entre aquests destaquen la Torre del Palau, on hi haurà intervencions musicals breus de Coloma Bertran o Laia Estruch, o el Vapor Ventalló, amb un recital poètic i musical a càrrec de Blanca Llum Vidal & Los Sara Fontán. «Volem reunir una mostra molt diversa de manifestacions culturals per provocar una gran festa de les emocions, diversió i pensament per reflexionar, i fer-nos preguntes a través de la cultura sobre les complexitats del món», assenyala Antich.

Notícies relacionades

La proposta centra la seva primera edició a Terrassa amb l’objectiu de ser itinerant, i que cada primavera arreli en una localitat diferent del territori català per descentralitzar la cultura fora de Barcelona. En aquest cas, les activitats de divendres, el dia de la inauguració, es portaran a terme pels carrers del centre de la cocapital vallesana, i dissabte es traslladaran al parc de Vallparadís.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO