Mobilitat

Territori crearà un tercer carril a la C-16 a Terrassa per absorbir l’increment de vehicles de la B-40

El nou projecte se suma a les obres de millora ja fetes a la C-58

Territori crearà un tercer carril a la C-16 a Terrassa per absorbir l’increment de vehicles de la B-40
1
Es llegeix en minuts
ACN

El Govern licitarà aquest semestre les obres per crear un tercer carril a l’autopista C-16 en els dos sentits al seu pas per Terrassa (Vallès Occidental).

El secretari general de Vicepresidència, Polítiques Territorials i Territori, Ricard Font, ha anunciat aquesta setmana el projecte per donar continuïtat als ramals de connexió de l’enllaç amb la futura B-40, el tram del Quart Cinturó que per ara connectarà Abrera amb Terrassa.

Les obres ja fetes a la C-58 i l’actuació anunciada aquest 21 de febrer, que implica uns dos quilòmetres de longitud, suposen una inversió total de més de 40 milions d’euros i permetran estalviar 520.000 hores anuals als conductors, així com 750 tones anuals de CO2 en emissions.

Futur quart carril

Addicionalment, en algun tram s’arribarà a crear un quart carril de circulació per facilitar moviments, com un canvi de carril. El Departament està ultimant la redacció del projecte i preveu iniciar les obres corresponents durant el primer trimestre de l’any vinent (2023), amb un pressupost estimat d’uns 10 milions d’euros.

Notícies relacionades

Aquesta actuació permetrà donar resposta a l’increment de trànsit que es calcula que comportarà l’entrada en funcionament de la B-40, que executa l’Estat. En aquest sentit, es preveu que al tram on s’actua s’hi incorporaran uns 28.000 vehicles nous, que s’afegiran als 61.000 que circulen actualment.

Més notícies de Terrassa a EL PERIÓDICO

Temes:

Terrassa